Reklama
Vaječná pomazánka s celerem
Fotogalerie:

Vaječná pomazánka s celerem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když nevařím pro děti, přidávám do pomazánky čerstvý křen.   

Petr Žádník, Sokolov

Ingredience

  • 1/2 ks celer
  • 5 ks vejce
  • 1 jablko
  • 1 svazek ředkvičky
  • 2 lžíce krenex
  • 1 lžíce majolka
  • 1 lžíce zakysaná smetana
  • trocha soli a pepře
  • na ozdobu pár snítek hladkolisté petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Celer okrájíme, omyjeme, vložíme do osolené vody a povaříme asi 15–20 minut.

  2. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a spolu s celerem nahrubo nastrouháme. Jablko okrájíme, zbavíme jádřince, ředkvičky očistíme a obojí také nahrubo nastrouháme.

  3. Přidáme krenex, majolku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vše pořádně promícháme. 

  4. Připravenou vaječnou pomazánku dochutíme solí a nejlépe čerstvě mletým pepřem. Nakonec ji ozdobíme hladkolistou petrželkou.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí s fazolkami a kukuřicí

Hovězí s fazolkami a kukuřicí

Podáváme bez přílohy nebo s bramborem. Pavla Ryšavá, Blansko
Zdravě a chutně /14.05.17
Pomazánka z balkánského sýra s tymiánem

Pomazánka z balkánského sýra s tymiánem

Lehká a zdravá svačinka, vonící po bylinkách.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /07.05.13
Pórkové mističky

Pórkové mističky

Vynikající předkrm.

Tomáš Drozd, Opava

Zdravě a chutně /02.03.16
Candát na zelenině

Candát na zelenině

Candát je skvělá ryba, jen ji tepelnou úpravou nezkazit!
Lenka Řezbová, Milevsko
Zdravě a chutně /04.08.11
Fit rajská

Fit rajská

Tyhle kuličky prostě nemají chybu.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /13.11.16
Francouzský ředkvičkový salát

Francouzský ředkvičkový salát

Barbora Benešová, Znojmo

Zdravě a chutně /12.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu