Ryby nejen ráda chytám, ale i jím. Proto se snažím připravit je pokaždé jinak.
Hana Svatušková, Ostrava - Zábřeh
Ingredience
- 1 štika
- 4 brambory
- 3 cibule
- 1 střední plechovka sterilované žampióny
- 3 vejce
- 3 lžíce hladká mouka
- 150 g máslo
- dle potřeby sůl
- dle potřeby pepř
- 150 g anglická slanina
- hrst petrželová nať
- 5 lžic olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe plátky másla. Nakonec přidáme uvařené brambory nakrájené na větší kousky. Vše osolíme a opepříme.
-
Štiku naporcujeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na pánvi na oleji po obou stranách.
-
Takto opečenou štiku položíme na pekáč, na kterém už máme ostatní připravené suroviny. Štiku poklademe anglickou slaninou, posypeme petrželovou natí a pečeme v troubě na grilu, až jsou slanina i brambory pěkně do křupava opečené.