Reklama
Tyčinky s pohankou
Fotogalerie:

Tyčinky s pohankou

Martina Sklenářová

Vysoké Mýto

Pohanková mouka má oříškovou chuť.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 70 g hladká mouka
  • 70 g světlá pohanková mouka
  • 120 g hera
  • 100 g mleté vlašské ořechy
  • 40 g cukr moučka
  • 1 vejce
  • cukrové perličky na ozdobu
  • 1 čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oba druhy mouky smícháme, přidáme změklý tuk, ořechy, cukr a vejce a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet.

  2. Z těsta tvarujeme malé tyčinky, dlouhé asi 5 cm. Klademe je na plech s pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut.

  3. Konce upečených tyčinek namáčíme do čokolády a zdobíme perličkami.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanka s cibulkou a brynzou

Pohanka s cibulkou a brynzou

Recept jako od bači ze salaše. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Zdravě a chutně /26.03.14
Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Obměna tradičního vepřa knedla zela.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /07.11.15
Salát  À la  Caesar

Salát À la Caesar

Dobrota, která na stole hezky vypadá a především skvěle chutná.
Katka ...
Zdravě a chutně /09.06.13
Mrkvové sušenky

Mrkvové sušenky

Jsou jednoduché, levné a zdravé.
Eva Kohoutková Zábřeh
Zdravě a chutně /12.11.08
Pikantní tuňák na karí

Pikantní tuňák na karí

Rychlé a zdravé jídlo, které všichni pochválí.

Markéta Auerová, Loděnice

Zdravě a chutně /21.04.15
Těstoviny se sojovými nudličkami

Těstoviny se sojovými nudličkami

Skvělá večeře, když není chuť na maso.

Ingrid Ruszová, Nýdek

Zdravě a chutně /03.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu