Reklama
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem
Fotogalerie:

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ale i pro děti a bezlepkáře.

Lucie Ausobská, Strmilov

Ingredience

  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička rumu
  • 75 g hladké pohankové mouky
  • 50 g cukru
  • 20 g celozrnné pohankové mouky
  • 8 g kukuřičného škrobu
  • skořice, u kakaového korpusu přidat 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 odtučněné tvarohy
  • 1 zakysaná smetana
  • dle chuti sladidlo (cukr, med, agávový nebo javorový sirup)
  • 1 želatina na ztužení krému
  • 1 balíček ovoce dle preferencí – borůvky, rybíz, jahody, maliny atd.

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme se špetkou soli. Ke žloutkům přidáme vanilkový extrakt se lžičkou rumu a utřeme. Ke sněhu poté přimícháme cukr a znovu opatrně propojíme. Přidáme žloutky, poté mouky, škrob a skořici. Vše znova lehce promixujeme.

  2. Těsto nalijeme do vymazané formy – lze pouze vyložit pečicím papírem nebo vymazat tukem, např. máslo, kokosový olej, a vysypat buď moukou, či kokosem. Pečeme v troubě při 150 °C přibližně 15 minut. Korpus by měl být nadýchaný a vláčný.

  3. Mezitím, než hotový základ vychladne, si připravíme tvarohový krém: dva odtučněné tvarohy vyšleháme spolu se zakysanou smetanou a přidáme sladidlo dle chuti. Připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Poté ji zahřejeme, aby se úplně rozpustila, přidáme k ní trochu utřeného tvarohu a po zapracování všechno opatrně přilijeme ke zbylému krému, který ještě opět důkladně promícháme.

  4. Půlku hotového krému naneseme na vychladlý korpus, poté dáme jednu vrstvu ovoce (na fotce jsou borůvky a rybíz, tudíž nejsou skoro vidět, ale na chuti to poznat je), pak zbylý krém a vršek hustě ozdobíme zbylým ovocem. Vychladíme v lednici minimálně 2 hodiny.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrachovo-mrkvové pyré s celerovým špekem

Hrachovo-mrkvové pyré s celerovým špekem

Tento recept mě napadl, když jsem chtěla udělat hrachovou kaši trochu jinak. Při ...
Zdravě a chutně /19.04.17
Kaše z ovesných vloček

Kaše z ovesných vloček

Když nevím, co připravit jako rychlou snídani, se kterou bych začala nový den opravdu ...
Zdravě a chutně /03.10.08
Celerové placičky  s bramborovou kaší  a libečkem

Celerové placičky s bramborovou kaší a libečkem

Tento pokrm je důkazem, že existuje i zdravé smažení.

Zuzka Skoumalová, ...

Zdravě a chutně /26.10.16
Bramborové lívance

Bramborové lívance

Neobvyklá lososová pochoutka je výborným zpestřením slavnostního stolu. I když se k ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Barevná frittata

Barevná frittata

Můžeš použít jakoukoliv zeleninu, maso nebo sýr.

Jana Novotná, Plzeň

Zdravě a chutně /15.03.16
Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Rodině moc chutnal, navíc je skoro bez tuku.

Kateřina Brussová, Olomouc

Zdravě a chutně /14.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu