Reklama
Tvarohové tyčinky
Fotogalerie:

Tvarohové tyčinky

Helena Zavacká

Oldřichov
Podávám je jako pochoutku k vínku.
Helena Zavacká, Oldřichov

Ingredience

  • 250 g tvaroh
  • 250 g mouka hladká
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce sůl
  • 1 bílek
  • na posypání kmín

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku se solí a pak přidáme změklé máslo. Rukama propracujeme, přidáme tvaroh a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto vyválíme na hladké podložce na půl centimetru silný plát. Ten rozpůlíme a každou část nejdříve přeneseme na pečicí papír. Potřeme je bílkem a posypeme kmínem.
  3. Rádýlkem plát rozkrájíme na tyčinky a s papírem vše vložíme na plech. Pečeme v troubě při 150 °C asi 30 minut. Po upečení ještě zatepla lehce oddělíme.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd. Lenka Kokošková, Plzeň
Zdravě a chutně /16.06.13
Zapékané cukety s lilkem

Zapékané cukety s lilkem

Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle...
Zdravě a chutně /06.12.10
Špaldový koláč s pórkem

Špaldový koláč s pórkem

Na stole tyto výborné koláčky vypadají moc hezky. Připravuji je místo obyčejných ...
Zdravě a chutně /26.10.11
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Takhle je dělám, když jsem na chalupě.

Jana Morávková, Brno

Zdravě a chutně /21.08.16
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
Pikantní hruškový salát s kuřecím masem

Pikantní hruškový salát s kuřecím masem

Zajímavá směs grilovaného kuřecího masa, hrušek a pikantního dresinku.

Pavel ...

Zdravě a chutně /04.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu