Jsou lehké a plné vitaminů.
Jana Stávková, Čejkovice
Ingredience
- 1 malá cibule
- 1 lžíce máslo
- 100 g špenát
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce smetana
- 250 g měkký tvaroh
- 1 vejce
- 50 g parmazán
- 150 g hrubá mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nasekáme najemno a na másle ji podusíme doměkka. Přidáme listy špenátu a tři minuty dusíme. Osolíme‚ opepříme‚ zalijeme smetanou a prohřejeme.
-
Ze špenátu vymačkáme šťávu‚ kterou si odložíme. Špenát nasekáme najemno‚ smícháme s tvarohem‚ vejcem‚ nastrouhaným parmazánem a šťávou ze špenátu. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme pevnější těsto.
-
Pomocí lžíce tvarujeme noky‚ které vložíme na dvě minuty do osolené vroucí vody.
TIP : Je důležité použít čerstvé špenátové listy. Mražený špenát totiž obsahuje příliš mnoho tekutiny a noky by se nepovedly.