Reklama
Tvarohové noky se špenátem
Fotogalerie:

Tvarohové noky se špenátem

JANA STÁVKOVÁ
JANA STÁVKOVÁ
ČEJKOVICE

Pokrm plný síly uvařený během pár minut.

Jana Stávková, Čejkovice

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 1 malá cibule
  • 100 g čerstvý špenát
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce smetana
  • 250 g měkký tvaroh
  • 50 g parmezán
  • 1 vejce
  • 150 g hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nasekáme najemno a na másle ji podusíme doměkka. Přidáme listy špenátu a tři minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a prohřejeme.
  2. Ze špenátu vymačkáme šťávu, kterou si odložíme. Špenát nasekáme najemno, smícháme s tvarohem, vejcem, nastrouhaným parmazánem a šťávou ze špenátu. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme pevnější těsto.
  3. Pomocí lžíce tvarujeme noky, které vložíme na dvě minuty do osolené vroucí vody.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní salát s cukrovým hráškem

Letní salát s cukrovým hráškem

Nejlepší večeře, jakou si umím představit. Nikol Veselá, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /27.05.16
Dýňový koláč

Dýňový koláč

Veronika Dobrovolná, Přibyslav

Zdravě a chutně /22.01.18
Gratinované brambory s cuketou

Gratinované brambory s cuketou

Jednoduchý, rychlý a výborný oběd.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem 

Zdravě a chutně /09.12.12
Rukolový krém

Rukolový krém

Rukolu si pěstuji v truhlíku na balkoně.

Lenka Zedníčková, Čáslav

Zdravě a chutně /18.03.15
Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Velmi jemné, dietní jídlo, které je vhodné k obědu i k lehké večeři.
...
Zdravě a chutně /03.02.11
Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Velice jednoduché a chutné.

Ludmila Kovalčíková, Praha

Zdravě a chutně /14.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu