Reklama
Tvarohová pomazánka
Fotogalerie:

Tvarohová pomazánka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky pohance je sytější. Těm, kterým syrová cibule nedělá dobře, navrhuji nahradit ji pažitkou. 


Blanka Krupičková, Znojmo

Ingredience

  • 150 g pohanky
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 50 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pohanku propláchneme a uvaříme ve vodě v poměru 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Vaříme ji na mírném plameni asi 15 minut, pak ji necháme ještě asi 5 minut dojít pod pokličkou. 

  2. krok2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku dobře očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. 

  3. krok3

    Vychladlou pohanku rozmixujeme spolu s tvarohem, česnekem a změklým máslem. Podle chuti pomazánku osolíme a vmícháme do ní připravenou cibulku, část nakrájené cibulky si schováme na ozdobu. 

  4. Hotovou pomazánku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme nakrájenou čerstvou zeleninou (například paprikou nebo rajčaty, použijeme i nakrájenou jarní cibulku nebo naklíčenou řeřichu).


  5. Pohanka neobsahuje lepek, posiluje imunitu a používá se při detoxikaci. Je vhodná ke konzumaci v zimním období, protože prohřívá organizmus.

Tip redakce

Tvaroh je ideální potravina: má málo kalorií, je téměř bez tuku a jeho konzumací dodáváme svému tělu důležité mléčné bílkoviny. Jsou lehce stravitelné a mají mimo jiné vynikající vliv na činnost spojenou s duševní námahou. Jejich nedostatek vede k ochabnutí výkonnosti a k napětí. V kombinaci s čerstvým ovocem či zeleninou tvaroh dodá tělu i potřebnou vlákninu. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný salát

Ovocný salát

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /26.07.18
Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Skvěle se hodí i jako příloha k veškerým druhům masa.

Anna Chmelíčková, Letohrad

Zdravě a chutně /08.10.12
Kedlubnová rychlovka

Kedlubnová rychlovka

Hodí se třeba jako lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.03.15
Ranní zeleninový talíř

Ranní zeleninový talíř

Zelenina po ránu, energie a dobrá nálada po celý den.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /29.12.10
Lasagne

Lasagne

Jejich příprava je složitá jen na první pohled.
Pavlína Ausbergerová, České ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Kuskus s tuňákem a kuřecím masem

Kuskus s tuňákem a kuřecím masem

Rychlý, chutný oběd s kuskusem, který mile potěší i mužské pohlaví.

Eliška ...

Zdravě a chutně /21.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu