Reklama
Tvarohová pomazánka
Fotogalerie:

Tvarohová pomazánka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky pohance je sytější. Těm, kterým syrová cibule nedělá dobře, navrhuji nahradit ji pažitkou. 


Blanka Krupičková, Znojmo

Ingredience

  • 150 g pohanky
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 50 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pohanku propláchneme a uvaříme ve vodě v poměru 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Vaříme ji na mírném plameni asi 15 minut, pak ji necháme ještě asi 5 minut dojít pod pokličkou. 

  2. krok2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulku dobře očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. 

  3. krok3

    Vychladlou pohanku rozmixujeme spolu s tvarohem, česnekem a změklým máslem. Podle chuti pomazánku osolíme a vmícháme do ní připravenou cibulku, část nakrájené cibulky si schováme na ozdobu. 

  4. Hotovou pomazánku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme nakrájenou čerstvou zeleninou (například paprikou nebo rajčaty, použijeme i nakrájenou jarní cibulku nebo naklíčenou řeřichu).


  5. Pohanka neobsahuje lepek, posiluje imunitu a používá se při detoxikaci. Je vhodná ke konzumaci v zimním období, protože prohřívá organizmus.

Tip redakce

Tvaroh je ideální potravina: má málo kalorií, je téměř bez tuku a jeho konzumací dodáváme svému tělu důležité mléčné bílkoviny. Jsou lehce stravitelné a mají mimo jiné vynikající vliv na činnost spojenou s duševní námahou. Jejich nedostatek vede k ochabnutí výkonnosti a k napětí. V kombinaci s čerstvým ovocem či zeleninou tvaroh dodá tělu i potřebnou vlákninu. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná. Karolína ...
Zdravě a chutně /22.01.13
Horké banánové smoothie

Horké banánové smoothie

Horký smoothie nápoj plný vitaminů pro zahřátí.
Zdravě a chutně /12.09.17
Vaječné ovesné vločky

Vaječné ovesné vločky

Zkus toasty potřít zespodu povidly.

Zlata Komondiová, Praha

Zdravě a chutně /03.04.14
Bezlepkové lasagne

Bezlepkové lasagne

Na omáčku můžeš použít i čerstvá rajčata.

  Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /19.11.14
Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Pro místní klasika, která nemá chybu.

Tomáš Mika, Brno

Zdravě a chutně /16.11.16
Zeleninové placičky

Zeleninové placičky

Používám vegetu bez glutamátu.

Eva Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /12.04.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama