Lehký, zdravý, osvěžující.
Soňa Lankašová, Benešov nad Ploučnicí
Ingredience
- 1 římský salát
- 1 salát rosso
- 1 červená čekanka
- 1 ledový salát
- 50 g rukola
- 200 g cherry rajčátka
- sýr do salátu (lučina)
- tuňák v olivovém oleji
- olivový olej
- Dresink :
- 200 ml zakysaná smetana
- 1 stroužek česnek
- šťáva z limetky
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Saláty omyjeme, dáme do misky a zlehka zalijeme olejem. Promícháme. Rajčátka a sýr nakrájíme.
-
Ke smetaně přidáme prolisovaný česnek, špetku soli a pepře a zakápneme šťávou z limety. Promícháme. K salátu přidáme dresink a nahoru dáme tuňáka, kterého jemně pokapeme šťávou z limety.