Reklama
Tuňákový salát
Fotogalerie:

Tuňákový salát

Irena Tománková
Irena Tománková
Znojmo
Nejlepší je připravený doma – z čerstvých surovin a hlavně bez nežádoucích éček.

Ingredience

  • 2 plechovky kousky tuňáka v plechovce
  • 50 g mražená kukuřice
  • 50 g mražené zelené fazolky
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká cibule
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 2 lžíce kečup
  • dle chuti sušený česnek, sůl, 2lž cukru, ocet
  • 1 lžíce chilli omáčka
  • dle potřeby škrob
  • trocha zeleninový bujon
  • dle chuti sůl
  • cukr pískový
  • 2 lžičky cukr pískový
  • trocha ocet

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kousky. Přisypeme kukuřici, fazolky a mrkev nakrájenou na kostičky. Směs lehce podlijeme vodou, ochutíme solí, kečupem, česnekem, chilli a bujonem. Já přidávám ještě pár kapek sojovky a worchestru. 
  2. Směs přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Pak přisypeme fazole, zahustíme škrobovou moučkou a ještě chvilku podusíme. Nakonec dochutíme cukrem a octem tak, aby byl salátek sladko-kyselý, lehce pikantní. Po vychladnutí vmícháme tuňáka a salát podáváme s pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní salát z bílého zelí

Pikantní salát z bílého zelí

Ocet můžeš nahradit citronovou šťávou. Monika Kudelová, Klatovy
Zdravě a chutně /25.04.16
Lososové závitky s pažitkovým krémem

Lososové závitky s pažitkovým krémem

Filety musí být bez kůže.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /12.07.14
Jablíčka plněná mrkvovou pomazánkou

Jablíčka plněná mrkvovou pomazánkou

Milé a netradiční pohoštění pro návštěvu. Navíc je snadné a zasytí.
Evelína ...
Zdravě a chutně /18.08.14
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapékané cukety s lilkem

Zapékané cukety s lilkem

Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle...
Zdravě a chutně /06.12.10
Krůtí v alobalu

Krůtí v alobalu

Velmi chutné a šťavnaté.

Pavlína Boturová, Orlová - Lutyně

Zdravě a chutně /27.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu