Ingredience
- 2 plechovky kousky tuňáka v plechovce
- 50 g mražená kukuřice
- 50 g mražené zelené fazolky
- 1 velká mrkev
- 1 velká cibule
- 1 plechovka červených fazolí
- 2 lžíce kečup
- dle chuti sušený česnek, sůl, 2lž cukru, ocet
- 1 lžíce chilli omáčka
- dle potřeby škrob
- trocha zeleninový bujon
- dle chuti sůl
- cukr pískový
- 2 lžičky cukr pískový
- trocha ocet
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kousky. Přisypeme kukuřici, fazolky a mrkev nakrájenou na kostičky. Směs lehce podlijeme vodou, ochutíme solí, kečupem, česnekem, chilli a bujonem. Já přidávám ještě pár kapek sojovky a worchestru.
-
Směs přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Pak přisypeme fazole, zahustíme škrobovou moučkou a ještě chvilku podusíme. Nakonec dochutíme cukrem a octem tak, aby byl salátek sladko-kyselý, lehce pikantní. Po vychladnutí vmícháme tuňáka a salát podáváme s pečivem.