Ingredience
- 350-400 g tuňák mražený (steak)
- 2 stroužky česnek
- sůl podle chuti
- 10 rajčátka cherry
- 2 plátky máslo
- trochu citronová šťáva
- 2 lžíce olej
- špetka pepř barevný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Porce tuňáka necháme rozmrazit‚ osušíme je‚ pokapeme citronovou šťávou‚ osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej‚ steaky na něm zprudka po obou stranách opečeme – ne příliš dlouho‚ aby se nevysušily.
-
Maso vyjmeme z pánve. Do oleje dáme 2 nasekané stroužky česneku‚ rozpůlená rajčátka a krátce orestujeme. Přidáme máslo‚ lehce osolíme.
-
Na talíři servírujeme steaky s orestovanými rajčaty. Nejlepší přílohou jsou smažené brambory nebo veka pomazaná máslem a posypaná česnekem a krátce rozpečená na grilu.