Zdraví v jednom balíčku
Podle receptu Radany Polákové z Prahy
Ingredience
- 600 g rybího filetu z tresky
- 300 g rajčat
- 2 bílé papriky
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 1 hrst černých oliv
- 2 lžíce olivového oleje na zakápnutí
- sůl, pepř
- 3/4 lžičky sušené bazalky
- na ozdobu čerstvá petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybu omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ji na kousky asi 4 x 4 cm.
-
Rajčata pokrájíme na menší kousky, stejně tak i papriky a cibuli nakrájíme na klínky. Olivy necháme okapat. Z pečicího papíru si připravíme 4 archy a na každý rozdělíme stejnoměrně všechny suroviny.
-
Zakápneme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme sušenou bazalkou. Směs zabalíme do pečicího papíru a zavážeme provázkem, aby neunikala během pečení pára.
-
Balíčky dáme do zapékací mísy nebo na plech a pečeme při 200 °C ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
Po upečení porce posypeme čerstvou petrželkou a podáváme nejlépe s bylinkovou bruschettou nebo jiným pečivem.