Podáváme obloženou lístky salátu.
Michaela Baffiová, Pardubice
Ingredience
- Suroviny
- 12 brambory uvařené ve slupce
- kousek na vymazání máslo
- 400 g aljašská treska
- 200 g královská zelenina (od NOWACA)
- 1 zakysaná smetana
- 3 vejce
- trocha mléko
- špetka sůl
- špetka oregano
- 5 plátků uzený sýr
- 1 hlávkový salát jako příloha
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dobře omyté a ve slupce uvařené brambory nakrájíme na plátky asi 1–1‚5 cm silné. Rozložíme je na dno vymazané zapékací mísy nebo pekáčku. Poklademe filetami z tresky‚ posypeme zeleninou a zbylými plátky brambor. Nahoru dáme pár lžic kysané smetany a vložíme do trouby.
-
Připravíme směs ze zbylé kysané smetany‚ vajec‚ trošky mléka‚ špetky soli a oregana. Hotovou směsí předpečený pokrm zalijeme‚ poklademe plátky uzeného sýra a pečeme, dokud povrch nezačne zlátnout. Pečeme při 200 °C asi 25 minut.