Reklama
Treska v jarním kabátku
Fotogalerie:

Treska v jarním kabátku

Michaela Baffiová
Michaela Baffiová
Pardubice

Podáváme obloženou lístky salátu.

Michaela Baffiová, Pardubice

Ingredience

  • Suroviny
  • 12 brambory uvařené ve slupce
  • kousek na vymazání máslo
  • 400 g aljašská treska
  • 200 g královská zelenina (od NOWACA)
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 vejce
  • trocha mléko
  • špetka sůl
  • špetka oregano
  • 5 plátků uzený sýr
  • 1 hlávkový salát jako příloha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Dobře omyté a ve slupce uvařené brambory nakrájíme na plátky asi 1–1‚5 cm silné. Rozložíme je na dno vymazané zapékací mísy nebo pekáčku. Poklademe filetami z tresky‚ posypeme zeleninou a zbylými plátky brambor. Nahoru dáme pár lžic kysané smetany a vložíme do trouby.

  2. Připravíme směs ze zbylé kysané smetany‚ vajec‚ trošky mléka‚ špetky soli a oregana. Hotovou směsí předpečený pokrm zalijeme‚ poklademe plátky uzeného sýra a pečeme, dokud povrch nezačne zlátnout. Pečeme při 200 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové karbanátky

Sójové karbanátky

Lehké a křupavé. Jana Králíčková, Návsí
Zdravě a chutně /01.04.16
Sójové špízy

Sójové špízy

Vůbec ti nebude vadit, že nejsou z masa.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Zdravě a chutně /03.04.13
Červená řepa se sýrem

Červená řepa se sýrem

Červená řepa se dá připravit na mnoho způsobů.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /12.09.14
Zapečené robi maso na leču

Zapečené robi maso na leču

Oběd plný bílkovin a vitaminů.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /16.02.16
Candát na zelenině

Candát na zelenině

Candát je skvělá ryba, jen ji tepelnou úpravou nezkazit!
Lenka Řezbová, Milevsko
Zdravě a chutně /04.08.11
Roláda z mangoldu s lososem

Roláda z mangoldu s lososem

Veliké zelené listy mangoldu patří mezi mnoha lidmi k zatím nedoceněným druhům ...

Zdravě a chutně /01.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu