Treska tmavá je vynikající ryba.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 2 filety cca 800g tmavá treska
- 100 g máslo
- dle chuti a potřeby hl. mouka, čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filety tmavé tresky naporcujeme. Ideálně na porce tvaru kostky. Každou porci z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem.
-
Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si dáme pečící papír, na který naskládáme jednotlivé porce tresky, které velmi opatrně a minimálně poprášíme hladkou moukou a na každou porci položíme kousek másla. Jelikož filety jsou bez kůže, není nutno porce při pečení obracet.
-
Jak bude ryba lehce zlatavá a začne se na dotek rozpadat na „masové lupínky“, je hotová. Vhodnou přílohou je bramborová kaše obohacena vmíchanou hrstí najemno nasekané čerstvé pažitky.