Reklama
Treska s chřestovým ragú
Fotogalerie:

Treska s chřestovým ragú

Zdena Pazderová

Rakovník

Raději pečlivě hlídáme dobu dušení, abychom chřest nerozvařili.

Zdena Pazderová, Rakovník

Ingredience

  • 2 filety treska
  • sůl podle potřeby
  • 1 lžička koření na ryby
  • trocha citronové šťávy
  • trocha olivového oleje
  • 200 g zelený chřest
  • 1 malá cuketa
  • 1 rajče
  • 1 šalotka nebo cibulka
  • 1 stroužek česnek
  • 100 ml smetana
  • petrželová nať

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Filety z tresky omyjeme ve studené vodě a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Z každé strany lehce osolíme, posypeme kořením na ryby a pokapeme citronovou šťávou. Necháme v chladu odležet, než si připravíme ragú.

  2. krok2

    Chřest omyjeme a odřízneme dřevnaté konce, to znamená asi 1–2 cm. Zelený chřest nemusíme loupat. Nakrájíme ho na malé špalíčky, špičky chřestu odložíme vedle, budeme je přidávat až nakonec.

  3. Cuketu a rajče také omyjeme a nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme nakrájený chřest, cuketu a česnek, osolíme a krátce orestujeme.

  4. krok4

    Podlijeme lžící vody, zakápneme citronem a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pak přidáme rajče a odložené špičky chřestu, zalijeme smetanou a dusíme ještě přibližně 2 minuty, aby chřest zůstal křehký. Nakonec vmícháme nasekané listy petrželky.

  5. krok5

    Odleželou tresku opečeme na trošce olivového oleje (můžeme ji připravit i na grilu), stačí z každé strany 2–3 minuty. Na talíři rybu ještě dozdobíme plátkem citronu.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kopřivové dobrodružství

Kopřivové dobrodružství

Jídlo se jí samostatně nebo s přílohou. Iveta Zemková, Olšany u Prostějova
Zdravě a chutně /12.09.12
Letní kuřecí salát

Letní kuřecí salát

Je vážně výborný, zachutná ti jako mně.
Renáta Kubálková, Městečko Trnávka
Zdravě a chutně /05.12.08
Hovězí maso na okurkách s rýží

Hovězí maso na okurkách s rýží

Nedělní oběd.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /17.06.13
Vrstvená pochoutka

Vrstvená pochoutka

Také sterilovaná zelenina je chutná.
Jana Cibul‘ová, Cheb
Zdravě a chutně /09.11.08
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Cizrna na karí s jogurtem

Cizrna na karí s jogurtem

Rychlá a zdravá dobrota s vůní Indie.

Vít Zrzavý, Ostrava

Zdravě a chutně /27.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu