Jak název napovídá, pokrm pochází z francouzské kuchyně.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 2 filety treska
- 500 g vařené brambory
- 2 lžičky sardelová pasta
- sůl, pepř
- 1 cibule
- 20 g máslo
- 100 g žampiony
- 2 plátky citron
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybí maso opláchneme, osušíme, lehce opepříme a potřeme sardelovou pastou.
-
Brambory nakrájíme na kolečka a vložíme do pekáčku vymazaného máslem. Posypeme oloupanou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a oloupanými žampiony, nakrájenými na tenké plátky. Vše lehce opepříme a osolíme. Navrch položíme připravené plátky tresky, na každou položíme kousek másla a pekáč vložíme do předehřáté trouby.
-
Pečeme asi 40 minut při 180°C. Podáváme s čerstvou zeleninou a plátkem citronu.