Reklama
Tortilla s lilkem a fazolemi
Fotogalerie:

Tortilla s lilkem a fazolemi

Luděk Moravec

Praha
Tortilly i lilek máme moc rádi, tak jsem je zkusil zkombinovat do vlastní mexické variace.
Luděk Moravec, Praha

Ingredience

  • 4 ks tortilly
  • 2 ks cibule
  • 1 ks lilek
  • 1 ks fazole červené sterilované
  • 100 g kukuřice mražená
  • 50 g sýr tvrdý
  • dle potřeby koření chilli con carne
  • 2 lžíce petržel nať
  • 1 ks smetana zakysaná
  • olej olivový dle potřeby
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájíme na silnější kolečka, z obou stran mírně posolíme a necháme přibližně 15 minut odležet.
  2. Cibuli nakrájíme na větší kostky a smažíme na olivovém oleji, dokud nezačne mírně zlátnout. Přidáme mexické koření, fazole a kukuřici a opékáme asi 2 minuty. Dosolíme.
  3. Z lilku otřeme papírovým ubrouskem tekutinu, nakrájíme jej na kostky a opékáme na olivovém oleji, dokud nezezlátne a nezměkne. Ideální je teflonová pánev s poklicí, lilek se nám nepřichytí a rozdusí se rychleji.
  4. Do hotového lilku vmícháme fazolovou směs, podle chuti dosolíme a dochutíme sekanou petrželkou.
  5. Hotovou směs plníme do tortill, které buď zarolujeme jako palačinku, anebo přehneme a vytvoříme kapsu (pro větší jedlíky).
  6. Tortilly posypeme strouhaným sýrem a dáme na minutu prohřát do mikrovlnky.
  7. Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvou zeleninou, např. listovým salátem, rajčaty, výborné je i vyzrálé avokádo.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková sekaná

Čočková sekaná

Můžeš ji jíst teplou i vychlazenou. Šárka Medáčková, Děčín
Zdravě a chutně /24.10.08
Zelený chřest s omáčkou

Zelený chřest s omáčkou

Je to prostě lahůdka.

Šárka Vrbová, Plzeň

Zdravě a chutně /16.05.15
Špaldové věnečky

Špaldové věnečky

Kalorie nepočítám, ale mám dobrý pocit, že mlsám zdravě.
Jitka Krátká, Přerov ...
Zdravě a chutně /12.11.08
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Je nejen zdravá, ale i superrychlá!
Libuše Hlaváčová, Brno
Zdravě a chutně /04.08.11
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Obsahuje rutin, který je dobrý na cévy.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /15.04.16
Jarní mrkvový koláč

Jarní mrkvový koláč

Je moc dobrý, peču ho poměrně často.

Barbora Žižková, Turnov

Zdravě a chutně /13.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu