Reklama
Tomatová s bazalkou a kapáním
Fotogalerie:

Tomatová s bazalkou a kapáním

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je krásně krémovitá, hladká a jemná.

Lucie Ševčíková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • trocha oleje
  • hladká mouka na zásmažku
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 bobkový list
  • 1 hřebíček
  • 3 kuličky nové koření
  • 1 l hovězí vývar
  • 1 kg rajčata
  • sůl podle potřeby
  • 1 zakysaná smetana
  • bazalka na ozdobení
  • Kapání:
  • 3 vejce
  • trocha polohrubé mouky
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Olej nebo jiný tuk zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme světle růžovou jíšku. Přidáme rajčatový protlak‚ bobkový list‚ hřebíček‚ nové koření. Do jíšky nalijeme prochladlý vývar a šleháme‚ abychom zabránili vzniku hrudek. Přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata a přivedeme k varu. 

  2. Polévku dochutíme solí, chvíli vaříme a pak přecedíme. Smícháním ingrediencí připravíme kapání, to přidáme do polévky a ještě chvíli vaříme. Zdobíme zakysanou smetanou a lístky bazalky. 

Pošli recept! - Speciál - Cukety a rajčata (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlý těstovinový salát s kuřecími krutony

Rychlý těstovinový salát s kuřecími krutony

Velmi rychlý, nenáročný a hlavně výtečný salát, který si oblíbí i pořádní ...
Zdravě a chutně /11.03.13
Rýže na pánv se šunkou a celerem

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Dokonalá kombinace chutí.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /26.10.11
Zeleninové karí s tofu a rýží

Zeleninové karí s tofu a rýží

Rozhodně nepatříme k lidem, kteří musí denně dostat svou porci masa. Zelenina je také ...
Zdravě a chutně /14.06.11
Krůtí vývar s karí strouháním

Krůtí vývar s karí strouháním

Má krásnou svěží barvu, sliny se na něj sbíhají.

Veronika Jedličková, Břeclav

...
Zdravě a chutně /27.09.13
Kapie plněné kuskusem a nivou

Kapie plněné kuskusem a nivou

Kdo má rád, vmíchá do kuskusu česnek.

Jaroslav Karfus, Kladno

Zdravě a chutně /02.02.16
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Ozdob bazalkou nebo sedmikráskami.

Zdena Hlavsová, Vsetín

Zdravě a chutně /06.04.16
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama