Reklama
Tolárky s kuřecími řízky
Fotogalerie:

Tolárky s kuřecími řízky

Renata Doubková

Most

Vypadají krásně, chutnají ještě líp.

Renata Doubková, Most

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g kuřecí řízky
  • 2 lžíce grilovací koření
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1/2 sklenice olej
  • 1 stroužek česnek
  • Na tolárky
  • 1 kg brambory
  • 1 smetanová pomazánka
  • 100 g eidam
  • špetka paprika a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Naklepané kuřecí řízky posypeme kořením a pokapeme sójovou omáčkou. Uložíme je do mísy a zalijeme olejem, do kterého jsme nastrouhali česnek. Takto naložené maso necháme 5 hodin v lednici.

  2. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozprostřeme je na plech vyložený pečicím papírem a na 20 minut je dáme zapéct do trouby. Mezitím si připravíme smetanovou směs tak, že smícháme smetanovou pomazánku s nastrouhaným eidamem a špetkou mleté papriky. Touto směsí pak potřeme jednotlivé plátky brambor a dáme zapéct, dokud se směs na bramborách mírně nerozteče.

  3. Naložené maso osmahneme. Podáváme s pečenými brambory a ozdobíme zeleninou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená čočka se zeleninou a kuřecím plátkem

Červená čočka se zeleninou a kuřecím plátkem

Červená čočka je rychlá na přípravu a víte, že uděláte pro své tělo něco ...
Zdravě a chutně /27.02.13
Mrkvové sušenky

Mrkvové sušenky

Jsou jednoduché, levné a zdravé.
Eva Kohoutková Zábřeh
Zdravě a chutně /12.11.08
Ranní omeleta

Ranní omeleta

Výbornou přílohou je chléb s máslem a sušeným droždím.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /12.01.12
Bramborový špíz se zeleninou

Bramborový špíz se zeleninou

Grilované brambůrky se zeleninkou a slaninou jsou výborné‚ přestože ...
Zdravě a chutně /15.12.10
Kapustičky s noky

Kapustičky s noky

Růžičkovou kapustu musíš dobře ochutit.

Martina Lednická, Vodňany

Zdravě a chutně /05.01.13
Patizonové řízky

Patizonové řízky

Nerozpadnou se a nejsou mazlavé.
Anežka Marelová,
Frýdlant nad Ostravicí
Zdravě a chutně /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu