Reklama
Tofu placičky s hořčicovou omáčkou
Fotogalerie:

Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tereza Mrowiecová

Karviná
Tato pikantní dobrota je u nás velmi oblíbená.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • Placičky
  • 1 tofu
  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 5 lžic mouka hladká špaldová
  • 2 lžíce moučka škrobová
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce majoránka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Omáčka
  • 1 lžíce hořčice bio
  • 3 lžíce citronová šťáva
  • 2 lžíce olej palmový bio

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Tofu rozdrolíme v rukou‚ přidáme nahrubo nastrouhané mrkve‚ najemno nasekanou cibuli‚ špaldovou mouku, maizenu, utřený česnek‚ majoránku, sůl a pepř.
  2. Vypracujeme tužší těsto, vykrajujeme z něj lžící díly a smažíme menší placičky na bio palmovém oleji.
  3. Placičky namáčíme v omáčce, kterou připravíme smícháním hořčice, citronu a oleje.

    TIP: Do těsta můžeš přidat strouhaný sýr a pokrájenou čerstvou petrželku.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Farfalle s artyčoky

Farfalle s artyčoky

Jednoduchý, ale skvělý recept, který jsem získala na dovolené. Martina Jiroutová, ...
Zdravě a chutně /04.06.16
Jarní pomazánka z hrášku

Jarní pomazánka z hrášku

Romana Kvasničková, Cheb

Zdravě a chutně /14.03.18
Zastřené vejce se zeleninový salátem

Zastřené vejce se zeleninový salátem

Dozdobíme lístky pažitky.

Vojta Miláček, Praha

Zdravě a chutně /05.03.16
Kedlubnový salát

Kedlubnový salát

Vynikající a velmi osvěžující svačinka.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Zdravě a chutně /01.06.15
Salát z černé ředkve

Salát z černé ředkve

Zdravá svačinka s výbornou chutí.

Šárka Vozábová, Milovice

Zdravě a chutně /18.11.12
Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní až pálivé maso.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /25.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu