Ingredience
- 500 g těstoviny
- 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
- 1 lžička podravka
- 1 paprika žlutá
- 4 lžíce olej
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 100 ml pivo
- 1 stroužek česnek
- dle chuti sůl
- trocha parmezán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny (penne) uvaříme podle návodu v osolené vodě.
-
Na 2 lžících oleje orestujeme rajčata, ochutíme je podravkou a necháme dusit asi 10 minut.
-
Na jiné pánvi orestujeme na zbylém oleji na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájený lilek a cuketu. Přilijeme pivo, přidáme prolisovaný česnek a podusíme asi 10 minut.
-
Zeleninu smícháme s rajčaty, dochutíme solí a podáváme s vařenými těstovinami. Na závěr lehce posypeme strouhaným parmazánem.
TIP: Cuketu můžeš nahradit kedlubnou. Namísto drahého parmazánu použij mozzarellu.