Reklama
Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou
Fotogalerie:

Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Jany Mrázové z Litoměřic

Ingredience

  • 500 g malé bílé cibule (nebo jiné sladké)
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • dle potřeby hrubozrnná sůl
  • dle chuti drcený černý pepř
  • 400 g těstovin ze semolinové mouky
  • 1 tenká salátová okurka nakrájená na slabá kolečka
  • 5 lžic jemného vinného octa
  • 4 lžíce najemno nasekaných bylinek (petrželka, bazalka, máta, estragon apod.)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na 4–5 mm silné plátky, které rozdělíme na jednotlivá kolečka. Troubu předehřejeme na 200 °C a mřížku umístíme do horní třetiny. Na velký plech potřený 1 lžící oleje rozprostřeme kolečka cibule a pokapeme ještě 2 lžícemi oleje. Stejnoměrně vše osolíme, opepříme a dozlatova opékáme asi 10 i více minut. Pak cibuli otočíme a grilujeme také po druhé straně dozlatova, až dohněda.

  2. Mezitím přivedeme k varu dostatečné množství vody, kterou vydatně osolíme, vsypeme těstoviny a uvaříme je na skus. Poté vodu scedíme.

  3. Ve velké pánvi rozehřejeme zbylý olej, posypeme plátky okurky, pozor prská, přihodíme těstoviny, zakápneme octem, posypeme bylinkami, osolíme, opepříme a vše prohodíme. Nakonec pokrm posypeme cibulí.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sojový salát

Sojový salát

Léto se kvapem blíží a já se nechci stydět svléknout do plavek. Proto se můj ...
Zdravě a chutně /08.12.08
Salát z treskou

Salát z treskou

Luxusní pochoutka.

Michaela Stiblanová, Skorkov

Zdravě a chutně /31.01.16
Polenta s jahodami

Polenta s jahodami

Netradiční mlsání, které chutná i mému manželovi. A navíc jeho příprava ...
Zdravě a chutně /11.11.10
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Dýně je zelenina, ze které vařím často a ráda.

Romana Duričková, Vyškov

Zdravě a chutně /07.01.15
Gratinované brambory s cuketou

Gratinované brambory s cuketou

Jednoduchý, rychlý a výborný oběd.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem 

Zdravě a chutně /09.12.12
Hubník

Hubník

Po upečení ho můžeme posypat sýrem.

Magda Legindiová, Velké Hamry

Zdravě a chutně /26.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu