Proč bychom měli jíst jen maso, když je spousta možností, jak dodat tělu potřebné bílkoviny.
Alice Novotná, Benešov
Ingredience
- Ingredience
- 2 stroužky česnek
- 1 menší cibule
- 2 menší cuketa
- 400 g celozrnné těstoviny
- 3 lžíce olivový olej
- 1 balení marinované tofu
- špetka mleté chilli koření
- špetka sůl
- 2 lžíce petrželková nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Česnek nasekáme najemno, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cukety očistíme a také nakrájíme na tenká kolečka.
-
Ve velké pánvi ohřejeme olivový olej a vložíme do něj česnek, cibuli i cukety a zeleninu, vše společně krátce opečeme (stačí minutku).
-
Marinované tofu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do pánve k zelenině, mícháme asi 5 minut. Podle potřeby můžeme směs podlít vodou z těstovin, aby byla omáčka více krémová.
-
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a přidáme do pánve k omáčce. Společně ještě krátce prohřejeme, dochutíme chilli kořením a solí. Na závěr vmícháme omytou nasekanou petrželovou nať.