Reklama
Těstoviny s cuketou a tofu
Fotogalerie:

Těstoviny s cuketou a tofu

Alice Novotná

Benešov

Proč bychom měli jíst jen maso, když je spousta možností, jak dodat tělu potřebné bílkoviny.

Alice Novotná, Benešov

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 stroužky česnek
  • 1 menší cibule
  • 2 menší cuketa
  • 400 g celozrnné těstoviny
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 balení marinované tofu
  • špetka mleté chilli koření
  • špetka sůl
  • 2 lžíce petrželková nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Česnek nasekáme najemno, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cukety očistíme a také nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Ve velké pánvi ohřejeme olivový olej a vložíme do něj česnek, cibuli i cukety a zeleninu, vše společně krátce opečeme (stačí minutku).

  3. krok3

    Marinované tofu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do pánve k zelenině, mícháme asi 5 minut. Podle potřeby můžeme směs podlít vodou z těstovin, aby byla omáčka více krémová.

  4. krok4

    Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a přidáme do pánve k omáčce. Společně ještě krátce prohřejeme, dochutíme chilli kořením a solí. Na závěr vmícháme omytou nasekanou petrželovou nať.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Tento recept je u nás velmi oblíbeny a dáváme si ho většinou na večeři. Lucie ...
Zdravě a chutně /20.06.13
Čína ze sójového masa

Čína ze sójového masa

Ze sóji se připravují výborné pochoutky pro ty, kteří klasické maso nemohou nebo ...
Zdravě a chutně /14.09.10
Krůtí nudličky s fenyklem a bulgurem

Krůtí nudličky s fenyklem a bulgurem

Oběd z neobvyklých surovin.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /26.01.13
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Chřest je velice křehká zelenina, která dovede pozlobit. Sežeň si speciální škrabku, ...
Zdravě a chutně /04.08.11
Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Stejným způsobem lze připravit i vepřové plecko.

Andrea Jurášková, Jihlava

...
Zdravě a chutně /19.05.17
Roštěnky s jarní zeleninou

Roštěnky s jarní zeleninou

Můj přítel je velký příznivec masa. Preferuje maso červené, které prý dodává sílu ...
Zdravě a chutně /26.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu