Ingredience
- 1 lžíce olej olivový
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 250 g zelenina mražená
- 1 lžíce mouka hladká
- 3 trojúhelníčky sýr tavený
- 2 dcl vývar zeleninový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme. Zhruba pět minut před dovařením k nim přidáme zeleninovou směs nebo pokrájenou zeleninu a ještě povaříme.
-
Oloupeme česnek a cibuli. Česnek utřeme, cibulku jemně nakrájíme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme mouku a usmažíme jíšku.
-
K základu omáčky přilijeme zeleninový vývar. Pár minut provaříme a pak tam rozdrobíme tavený sýr. Musíme ho rozvařit. Nakonec do hotové omáčky přisypeme jemně nasekanou bazalku (samozřejmě může být i sušená), osolíme a opepříme. Těstoviny se zeleninou scedíme, dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Jednotlivé porce ozdobíme petrželkou.