Reklama
Těstoviny s brokolicí a slaninou
Fotogalerie:

Těstoviny s brokolicí a slaninou

Šárka Medáčková
Šárka Medáčková
Děčín 7

Slanina se skvěle doplňuje s brokolicí, která je jinak chuťově málo výrazná.

Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 g těstoviny (např. penne)
  • 150 g anglická slanina
  • 500 g brokolice
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko
  • dle chuti sůl a koření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny a v zapékací míse je smícháme s nakrájenou slaninou. Tu můžeme ještě před zapečením trochu osmahnout na pánvi, ale není to nutné. Pak krátce uvaříme na růžičky rozebranou brokolici a přimícháme ji do zapékací mísy.

  2. Vše zalijeme vajíčkem rozmíchaným s mlékem a dochutíme solí a oblíbeným kořením podle potřeby. Zapékáme přibližně 30 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice
Zdravě a chutně /07.02.19
Pangasius na kardamomu

Pangasius na kardamomu

Voňavé koření dodá rybě správnou chuť.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Zdravě a chutně /18.12.09
Kedlubny se zakysanou smetanou

Kedlubny se zakysanou smetanou

Na jaře se vždy těším na čerstvé kedlubny.
Otakar Hrnčiřík, Ostrava
...
Zdravě a chutně /08.09.10
Celozrnný závin

Celozrnný závin

Díky zdravé alternativě oblíbeného českého dezertu můžu mlsat bez ...
Zdravě a chutně /16.03.12
Květák s novými brambory

Květák s novými brambory

‚‚Mozeček‘‘ zvládne i kuchařský začátečník.
Markéta Nedvědová, ...
Zdravě a chutně /02.07.09
Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Když se dobře připraví, tak jsou kapustičky skutečně vynikající.

Jana Stávková, ...

Zdravě a chutně /30.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu