Ingredience
- 400 g těstoviny
- 400 g maso kuřecí
- na poprášení mouka hladká
- 50 g hrášek sterilizovaný
- 50 g mrkev
- 1-2 lžičky kari
- sůl a pepř podle chuti
- 50 ml mléko
- 4 lžičky olej na smažení
- svazek petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka, potom vodu slijeme a těstoviny polijeme kapkou oleje. Necháme vychladnout.
-
V pánvi na troše oleje osmahneme kuřecí maso, přidáme zeleninu, zasypeme karí kořením a poprášíme hladkou moukou. Vše promícháme a směs zalijeme trochou mléka. Necháme povařit.
-
Hotovou směs podle potřeby dochutíme solí a pepřem, potom vmícháme nasekanou petrželku.
-
Necháme ji mírně zchladnout a na závěr promícháme s těstovinami. Podáváme vychlazené.
TIP: Kuřecí maso v salátu můžeš vyměnit za rybí filé. Nesmaž ho na oleji, nýbrž na másle, jinak postupuj stejně. Salát bude lepší, když přidáš plátky orestovaného česneku a pár růžiček vařené brokolice.