Připravuje se podobně jako rizoto z rýže, ale s těstovinami je mnohem rychlejší.
Eva Auerová, Loděnice
Ingredience
- trocha oleje
- 2 menší cibule
- 500 g těstovinová rýže
- 1 plechovka rajčatový protlak
- 150 g žampiony
- 20 g máslo
- 150 g eidam
- špetka pepře a soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme těstovinovou rýži, kterou propereme a uvaříme společně s cibulí. Poté přidáme rajčatový protlak, necháme provařit. Mezitím si nakrájíme žampiony a podusíme je na másle.
-
Hotové žampiony zamícháme do těstovinové rýže. Nakonec přidáme nakrájený eidam, osolíme a opepříme.
Tip redakce
Můžeme použít také čerstvé lesní houby, případně sušené, ale předem namočené.