Reklama
Těstovinová rýže se žampiony
Fotogalerie:

Těstovinová rýže se žampiony

Eva Auerová

Loděnice

Připravuje se podobně jako rizoto z rýže, ale s těstovinami je mnohem rychlejší.

Eva Auerová, Loděnice

Ingredience

  • trocha oleje
  • 2 menší cibule
  • 500 g těstovinová rýže
  • 1 plechovka rajčatový protlak
  • 150 g žampiony
  • 20 g máslo
  • 150 g eidam
  • špetka pepře a soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na oleji orestujeme cibuli, přidáme těstovinovou rýži, kterou propereme a uvaříme společně s cibulí. Poté přidáme rajčatový protlak, necháme provařit. Mezitím si nakrájíme žampiony a podusíme je na másle.

  2. krok2

    Hotové žampiony zamícháme do těstovinové rýže. Nakonec přidáme nakrájený eidam, osolíme a opepříme.

Tip redakce

Můžeme použít také čerstvé lesní houby, případně sušené, ale předem namočené.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní salát

Jarní salát

Salát doplní vitaminy po dlouhé zimě. Lucie Walozsková, Třinec
Zdravě a chutně /23.07.10
Salát s ananasem a surimi

Salát s ananasem a surimi

Zkus kombinaci zajímavých chutí.
Michaela Maťovčíková, Český Brod
Zdravě a chutně /14.10.11
Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Celozrnná mouka dá sušenkám barvu i chuť.
Lenka Svobodová, Praha
Zdravě a chutně /12.12.08
Zapečený lilek s ricottou

Zapečený lilek s ricottou

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Zdravě a chutně /02.05.13
Lilek plněný hlívou

Lilek plněný hlívou

Výborné jídlo pro celou rodinu. Lilek je prý bohatý na vitamin B a hlíva ...
Zdravě a chutně /18.06.12
Studentská vločková polévka

Studentská vločková polévka

Na koleji ji vařím často, před zkouškami dodá potřebnou energii.
Radka Devátá, ...
Zdravě a chutně /22.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu