Reklama
Teplý salát z brokolice
Fotogalerie:

Teplý salát z brokolice

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vychovávali mě jako dítě, které nemusí jíst zdravě, ale hodně. Vyrostla ze mě tlustá holka se spoustou komplexů. V šestnácti jsem se rodičům postavila. Zhubla jsem dvacet kilo a cítím se báječně.
Simona Coufalová, Rokycany

Ingredience

  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 1 brokolice
  • fenykl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

54 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejprve si připravíme nálev. Smícháme sójovou omáčku, dvě lžičky škrobu, cukr a ocet. Zamícháme, až se všechny ingredience dobře spojí. Směs doplníme studenou vodou na 250 ml, promícháme a vše necháme chvíli odležet. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou šalotku a na tenké plátky pokrájený česnek a smažíme asi tři minuty. Přidáme najemno nastrouhaný zázvor, na tenké proužky pokrájenou mrkev a na malé růžičky rozebranou brokolici.
  2. krok2
    Dále přidáme pokrájené fazolky a na menší kousky pokrájený fenykl. Vše pomalu dusíme zhruba pět minut. Nakonec zeleninu přelijeme připraveným nálevem, zamícháme ji a hřejeme, dokud se směs nezačne vařit. Hotový brokolicový salát ještě posypeme mandlovými lupínky, a aby nám chutnal, podáváme ho, dokud je teplý. Já ho jím samotný nebo s vekou opečenou v topinkovači.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulajda po diabetiky

Kulajda po diabetiky

Kdo má rád, dochutí kapkou octa. Hana Šátralová, Praha
Zdravě a chutně /26.12.15
Celerová polévka se žampiony

Celerová polévka se žampiony

Polévky zbožňujeme, o víkendu na stole nesmí chybět. Co se nesní k obědu, dáme si na ...
Zdravě a chutně /10.01.10
Jarní špenátová pomazánka

Jarní špenátová pomazánka

Jana Krčmářová, Olomouc

Zdravě a chutně /13.02.18
Cuketová omáčka s kapií

Cuketová omáčka s kapií

Hodí se k těstovinám i ke grilovanému masu.

Andrea Lacková, Znojmo

Zdravě a chutně /29.06.16
Naklíčený salát

Naklíčený salát

Svačina nebo lehká večeře plná vitaminů.

Zora Adamcová, Liberec

Zdravě a chutně /22.10.13
Salát z červené řepy a cibule

Salát z červené řepy a cibule

Určitě si získá tvé chuťové buňky.

Martina Janujová, Dolní Terlicko

Zdravě a chutně /14.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu