Reklama
Teplý salát s králičím masem
Fotogalerie:

Teplý salát s králičím masem

Míša Hypšová

Praha
Jednoduchou, zdravou a hlavně velmi dietní večeři ocení všichni, kdo se snaží vyhnout zbytečným kaloriím. Králičí maso můžeš nahradit krůtím.
Míša Hypšová, Praha

Ingredience

  • Suroviny
  • 400 g maso králičí
  • 1 svazek petrželka
  • 1 cibule velká
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 hrst semínka slunečnicová
  • 1 malá lžička paprika sladká mletá
  • 100 g rajčátka cherry
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 salát hlávkový
  • Zálivka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 jogurt bílý
  • 1 menší okurka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso opláchneme, pokrájíme na kostičky, v misce je smícháme se lžící olivového oleje, paprikou, solí a pepřem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, cibuli a nasekanou petrželku. Necháme hodinu odpočívat v lednici.
  2. krok2 Potom směs znovu promícháme a přidáme hrstku slunečnicových semínek. Smažíme na pánvi s trochou olivového oleje.
  3. krok3 Zatím si nachystáme salát se zálivkou. Zálivku připravíme z nastrouhané okurky, kterou smícháme s jogurtem a utřeným česnekem. Dle chuti osolíme a opepříme. Na talíř dáme salát, rajčátka a maso.

  4. Zálivku podáváme k salátu zvlášť (každý si tak může přidat dle vlastní chuti).

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří
Zdravě a chutně /22.02.19
Špenátový salát se žampiony

Špenátový salát se žampiony

Zdánlivě nesourodé chutě dávají skvělý výsledek.
Petra Papežová, Teplice
Zdravě a chutně /11.02.13
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Lehká a chutná večeře plná cenných vitaminů. Patří k mým oblíbeným.
...
Zdravě a chutně /14.11.08
Hráškový salát

Hráškový salát

Je dobrý s chlebem i jako příloha k masu.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
...
Zdravě a chutně /11.11.10
Rybí filé  na zelenině

Rybí filé na zelenině

Ryby máme doma hodně často, snažíme se je připravovat nejrůznějšími způsoby, aby ...

Zdravě a chutně /22.10.15
Nakládané zelí

Nakládané zelí

Domácí zelí svou chutí jednoznačně vítězí nad kupovaným.
Jarmila Odvárková, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu