Ingredience
- Suroviny
- 400 g maso králičí
- 1 svazek petrželka
- 1 cibule velká
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce olej olivový
- 1 hrst semínka slunečnicová
- 1 malá lžička paprika sladká mletá
- 100 g rajčátka cherry
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 salát hlávkový
- Zálivka
- 2 stroužky česnek
- 1 jogurt bílý
- 1 menší okurka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso opláchneme, pokrájíme na kostičky, v misce je smícháme se lžící olivového oleje, paprikou, solí a pepřem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, cibuli a nasekanou petrželku. Necháme hodinu odpočívat v lednici.
-
Potom směs znovu promícháme a přidáme hrstku slunečnicových semínek. Smažíme na pánvi s trochou olivového oleje.
-
Zatím si nachystáme salát se zálivkou. Zálivku připravíme z nastrouhané okurky, kterou smícháme s jogurtem a utřeným česnekem. Dle chuti osolíme a opepříme. Na talíř dáme salát, rajčátka a maso.
-
Zálivku podáváme k salátu zvlášť (každý si tak může přidat dle vlastní chuti).