Reklama
Teplý salát
Fotogalerie:

Teplý salát

Kamila Ptáčková

Vsetín

Cizrna je moje oblíbená luštěnina, protože je lehce stravitelná.

Kamila Ptáčková, Vsetín

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g cizrna
  • 400 g kuřecí stehenní řízky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžička kořenící směs (např. adžika)
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 červená cibule
  • 6 menších rajčata
  • 1 svazek bylinky (hladkolistá petrželka, oregano, bazalka..)
  • 1 malý listový salát

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu propláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, necháme namočenou nejlépe přes noc.

  2. Druhý den uvaříme cizrnu v té samé vodě, ve které byla namočená, a vaříme ji asi 40 minut, dokud není měkká. Vodu slijeme a cizrnu necháme pod pokličkou v teple.

  3. Zatím omyjeme maso, nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji. Opečené kuře ochutíme oblíbenou kořenicí směsí a solí a pepřem.

  4. Na pánev přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na čtvrtky nakrájená rajčata. Zeleninu osmahneme jen krátce. Hotovou kuřecí směs smícháme s cizrnou a posekanými bylinkami.

  5. Misky vyložíme listy zeleného salátu a nandáme cizrnový salát, který ještě ozdobíme lístky čerstvých bylinek.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z vařeného celeru

Pomazánka z vařeného celeru

Celer obsahuje spoustu důležitých vitaminů. Petra Ménová, Kolín
Zdravě a chutně /05.03.14
Salát plný vitamínů

Salát plný vitamínů

Čím víc čerstvé zeleniny, tím líp.

Blanka Říhová, Poděbrady

Zdravě a chutně /09.03.16
Mrkev s hráškem a sójou

Mrkev s hráškem a sójou

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /26.03.18
Špenátové halušky

Špenátové halušky

Recept si u nás doma získal velkou oblibu.

Marcela Voštinková, Přerov

Zdravě a chutně /08.06.15
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Lehký oběd pro horký letní den.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
Lososové závitky s pažitkovým krémem

Lososové závitky s pažitkovým krémem

Filety musí být bez kůže.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /12.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu