Cizrna je moje oblíbená luštěnina, protože je lehce stravitelná.
Kamila Ptáčková, Vsetín
Ingredience
- Ingredience
- 200 g cizrna
- 400 g kuřecí stehenní řízky
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžička kořenící směs (např. adžika)
- podle potřeby sůl a pepř
- 1 červená cibule
- 6 menších rajčata
- 1 svazek bylinky (hladkolistá petrželka, oregano, bazalka..)
- 1 malý listový salát
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu propláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, necháme namočenou nejlépe přes noc.
-
Druhý den uvaříme cizrnu v té samé vodě, ve které byla namočená, a vaříme ji asi 40 minut, dokud není měkká. Vodu slijeme a cizrnu necháme pod pokličkou v teple.
-
Zatím omyjeme maso, nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji. Opečené kuře ochutíme oblíbenou kořenicí směsí a solí a pepřem.
-
Na pánev přidáme na proužky nakrájenou cibuli a na čtvrtky nakrájená rajčata. Zeleninu osmahneme jen krátce. Hotovou kuřecí směs smícháme s cizrnou a posekanými bylinkami.
-
Misky vyložíme listy zeleného salátu a nandáme cizrnový salát, který ještě ozdobíme lístky čerstvých bylinek.