Reklama
Teplý čekankový salát  s rajčaty, mangem a ořechy
Fotogalerie:

Teplý čekankový salát s rajčaty, mangem a ořechy

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mám ráda krásné věci a také si ráda pochutnám na dobrém jídle. Je pro mě důležité, aby to, co jím, bylo nejen chutné, ale i zdravé. Zelenina a ovoce patří k nejoblíbenějším součástem mého jídelníčku.
      Marta Cicková, Liberec

Ingredience

  • 3 rajčata
  • 1 lžička olej olivový
  • 2 lžíce ořechy vlašské
  • kari
  • 150 ml smetana
  • pepř
  • sůl
  • petrželka
  • 2 šalotka
  • 2 mango

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Šalotku oloupáme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme šalotku, necháme zesklovatět a potom ji zalijeme pomerančovou šťávou. Čekanku omyjeme, osušíme a celé puky ze všech stran asi pět minut dusíme. Přendáme  na talíř a uložíme do tepla. Do vymačkané pomerančové šťávy zamícháme smetanu, osolíme, ochutíme pepřem a karí. Za občasného promíchání směs povaříme při mírné teplotě asi 10 minut.
  2. krok2
    Mezitím oloupáme rajčata a nakrájíme je na menší kostky. Manga podélně překrojíme a vyndáme pecky. Plody oloupáme a nakrájíme na tenké kousky. Ořechy a petržel nasekáme nahrubo.
  3. krok3
    Podušenou čekanku rozebereme na jednotlivé listy. Obložíme je rajčaty, avokádem, ořechy a petrželí a vše zalijeme připravenou smetanovou zálivkou. Tento zdravý salát podáváme s křupavou bagetou nebo s ciabattou.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vánoční bylinkový losos

Vánoční bylinkový losos

Dobře připravený losos, to je skutečná delikatesa. A tento recept jsem získal na ...
Zdravě a chutně /23.12.12
Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Tuňák v konzervě je výbornou surovinou, kterou mám doma vždy v zásobě.

Jana ...

Zdravě a chutně /07.10.15
Celerové lasagne

Celerové lasagne

Podle receptu

Magdy Císařové z Kroměříže

Zdravě a chutně /24.06.19
Netradiční kapr

Netradiční kapr

Kapr plněný nádivkou je labužnický zážitek.
Alena Vtelenská, Luštěnice
Zdravě a chutně /24.07.09
Salát z rybího filé a jablek

Salát z rybího filé a jablek

Jablka můžeš pokapat citronem, nezhnědnou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /01.03.16
Žampiony plněné kroupovou směsí

Žampiony plněné kroupovou směsí

Zkus zdravěji bez slaniny

Jitka Dárská, Český Krumlov

Zdravě a chutně /31.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu