Reklama
Tataráček z rajčat  a avokáda
Fotogalerie:

Tataráček z rajčat a avokáda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marcela Tobiášová, Kolín

Ingredience

  • 6 rajčat
  • 1 avokádo
  • 1 jarní cibulka nebo šalotka
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • 1/2 stroužku česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • podle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
  • trocha olivového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

2–3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme je. Necháme vychladnout a pak je rozpůlíme, lžičkou vybereme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky.

  2. Avokádo také nakrájíme, bazalku nasekáme, česnek prolisujeme a vše vsypeme k rajčatům.

  3. Přidáme zbylé suroviny a promícháme. Tataráček podáváme s opečenými toasty.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborová kaše se špenátem

Bramborová kaše se špenátem

Špenát a česnek jsou výbornou prevencí proti chřipkám a nachlazení. A ještě si na ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Dýňový koláč

Dýňový koláč

Veronika Dobrovolná, Přibyslav

Zdravě a chutně /22.01.18
Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Skvěle se hodí i jako příloha k veškerým druhům masa.

Anna Chmelíčková, Letohrad

Zdravě a chutně /08.10.12
Špízy z dýně a tofu

Špízy z dýně a tofu

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa?

Veronika Gazurková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.11.15
Těstoviny se zeleninovým lečem

Těstoviny se zeleninovým lečem

Můžeš do něj přidat i nějaké své oblíbené koření.

Alžběta ...

Zdravě a chutně /01.08.16
Lilkové rolky plněné chřestem

Lilkové rolky plněné chřestem

Lilky neboli baklažány jsou mou oblíbenou zeleninou. Dopřávám si je téměř každý den....

Zdravě a chutně /06.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu