Je to jako z pohádky.
Karolína Mádrová, Bruntál
Ingredience
- Krokety:
- 2 ks mrkev
- 200 g eidam
- 1 vejce
- 2 jarní cibulka
- 2 lžíce nasekaná bazalka
- 100 g strouhanka z toastového chleba
- trocha olej na smažení
- špetka sůl
- špetka pepř
- Dip:
- 2 kelímky sýr Cottage
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupanou mrkev nakrájejte na kousky a povařte v osolené vodě asi 10 minut. Vodu slijte a mrkev v misce rozmačkejte na kaši. Přidejte najemno nastrouhaný eidam, vejce, nadrobno nasekané cibulky, bazalku a polovinu strouhanky. Osolte, opepřete a vypracujte měkké těsto. Pokud bude příliš řídké, můžete ještě přidat strouhanku.
-
Namočenýma rukama vytvořte malé krokety, lehce je obalte ve zbylé strouhance a naskládejte na pečící papír, aby se nepřilepily k podložce. Před smažením nechte ještě hodinu vychladit.
-
Do pánve nalijte asi 2 cm vrstvu oleje, rozehřejte ho a krokety v něm osmažte ze všech stran dozlatova.
Dip: Sýr Cogatte promíchejte s pažitkou a prolisovaným česnekem a podávejte ke kroketám.