Ingredience
- 300 g sýr eidam
- 250 g máslo
- 1 vejce vařená
- 2 kapie nakládaná
- 1–2 stroužky česnek
- dle potřeby petržel
- dle potřeby pažitka
- dle potřeby hrášek sterilizovaný
- 3 sýr tavený
- 100 g šunka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce dáme vařit vodu a do ní vložíme v sáčku sýr vcelku. Asi 20 minut ho necháme roztéct. Zatím si připravíme náplň. Změklé máslo smícháme mimo šunky se všemi surovinami, které jsme předtím nakrájeli. Dle chuti můžeme dosolit a opepřit.
-
Poté vyjmeme rozehřátý sýr a rychle ho na vále rozválíme na placku. Tu potřeme polovinou náplně a poklademe šunkou‚ natřeme zbylou náplň a rychle stočíme do rolády. Dáme do alobalu a necháme v lednici vychladit.
-
Krájíme napříč a podáváme buď samotné, nebo na plátcích celozrnné bagety.