Reklama
Sýrová roláda
Fotogalerie:

Sýrová roláda

Alena Skočdopolová

Jičín
Připravuji ji vždy den dopředu, zmizí raz dva.
Alena Skočdopolová, Jičín

Ingredience

  • 300 g sýr eidam
  • 250 g máslo
  • 1 vejce vařená
  • 2 kapie nakládaná
  • 1–2 stroužky česnek
  • dle potřeby petržel
  • dle potřeby pažitka
  • dle potřeby hrášek sterilizovaný
  • 3 sýr tavený
  • 100 g šunka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme vařit vodu a do ní vložíme v sáčku sýr vcelku. Asi 20 minut ho necháme roztéct. Zatím si připravíme náplň. Změklé máslo smícháme mimo šunky se všemi surovinami, které jsme předtím nakrájeli. Dle chuti můžeme dosolit a opepřit.
  2. Poté vyjmeme rozehřátý sýr a rychle ho na vále rozválíme na placku. Tu potřeme polovinou náplně a poklademe šunkou‚ natřeme zbylou náplň a rychle stočíme do rolády. Dáme do alobalu a necháme v lednici vychladit.
  3. Krájíme napříč a podáváme buď samotné, nebo na plátcích celozrnné bagety.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius na karí

Pangasius na karí

Dej si šťavnatou rybu v pikantní omáčce. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /14.10.11
Rajčatové karbanátky

Rajčatové karbanátky

Svěží karbanátky ze šťavnatých rajských jablíček jsou vhodné i pro ...

Zdravě a chutně /27.07.17
Špenátová roláda

Špenátová roláda

Podávám ji jako slané občerstvení.

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /12.03.16
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Vhodná jako svačinka nebo lehká večeře.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /12.01.09
Pstruh na másle

Pstruh na másle

Ze všech ryb mám nejraději pstruha. Jeho maso provoněné bylinkami je opravdová ...
Zdravě a chutně /14.12.08
Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu