Reklama
Sýrová roláda
Fotogalerie:

Sýrová roláda

Připravuji ji vždy den dopředu, zmizí raz dva.
Alena Skočdopolová, Jičín

Ingredience

  • 300 g sýr eidam
  • 250 g máslo
  • 1 vejce vařená
  • 2 kapie nakládaná
  • 1–2 stroužky česnek
  • dle potřeby petržel
  • dle potřeby pažitka
  • dle potřeby hrášek sterilizovaný
  • 3 sýr tavený
  • 100 g šunka

Doba přípravy

40 minut

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme vařit vodu a do ní vložíme v sáčku sýr vcelku. Asi 20 minut ho necháme roztéct. Zatím si připravíme náplň. Změklé máslo smícháme mimo šunky se všemi surovinami, které jsme předtím nakrájeli. Dle chuti můžeme dosolit a opepřit.
  2. Poté vyjmeme rozehřátý sýr a rychle ho na vále rozválíme na placku. Tu potřeme polovinou náplně a poklademe šunkou‚ natřeme zbylou náplň a rychle stočíme do rolády. Dáme do alobalu a necháme v lednici vychladit.
  3. Krájíme napříč a podáváme buď samotné, nebo na plátcích celozrnné bagety.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s celerem a klíčky

Salát s celerem a klíčky

Jsou v něm samé dobroty. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /19.02.16
Salát z nových brambor a kozího sýra

Salát z nových brambor a kozího sýra

Před podáváním salát posyp čerstvým rozmarýnem.

Ludmila Spěváčková, Kopřivnice

Zdravě a chutně /16.02.16
Kuřecí masíčko na zelenině

Kuřecí masíčko na zelenině

Tip na skvělý jednoduchý oběd.

Michaela Strnadová, Obříství

Zdravě a chutně /01.02.13
Hráškový nákyp

Hráškový nákyp

Zeleninové pokrmy mají u nás všichni rádi a tento nákyp patří k těm ...

Zdravě a chutně /03.04.17
Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou

Těstoviny s pečenou cibulí a okurkou

Připraveno podle receptu

Jany Mrázové z Litoměřic

Zdravě a chutně /04.02.18
Makrela v uzené šunce

Makrela v uzené šunce

Výhodou je, že se vše  peče v jedné míse.

Václav Bruna, Praha

Zdravě a chutně /26.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu