Reklama
Svěží okurkové carpaccio
Fotogalerie:

Svěží okurkové carpaccio

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Milada Vavrošová, Ostrava

Ingredience

  • 150  g zakysané smetany
  • 2 lžičky sladké chilli omáčky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • podle chuti sůl
  • 1 velká salátová okurka
  • 1/2 kedlubny
  • 2 špetky drceného barevného pepře
  • 1/2 svazku nasekaného kopru
  • 100 g fety nebo balkánského sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve smícháme smetanu s chilli, citronovou šťávou, olejem, česnekem a solí. Nakonec přidáme kopr, trochu necháme na posypání.

  2. Okurku nakrájíme podélně na tenoučké plátky a oloupanou kedlubnu také na co nejtenčí plátky.

  3. Uložíme ozdobně na talíř, posypeme nahrubo mletým pepřem a koprem. Posypeme nadrobeným sýrem a pokapeme smetanovým dipem.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červená zelňačka

Červená zelňačka

Kdo má rád, může si ji přizdobit také lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu. ...
Zdravě a chutně /11.06.14
Nadívaná rajčata

Nadívaná rajčata

Zdravá a lehká jídla si neumím představit bez rajčat. A tahle jsou velká ...
Zdravě a chutně /16.01.12
Květák na paprice

Květák na paprice

Netradiční úprava květáku ti zachutná.
Marie Satrapová, Rychnov nad Kněžnou
Zdravě a chutně /17.09.09
Losos s koprem

Losos s koprem

Věra Soukupová, Kunštát

Zdravě a chutně /21.07.18
Tuňák na česneku

Tuňák na česneku

Rybí specialitu jsme před pár lety ochutnali na dovolené v Chorvatsku. Skvělý ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda.

...
Zdravě a chutně /16.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu