Reklama
Svěží jarní salát s kuřecím masem
Fotogalerie:

Svěží jarní salát s kuřecím masem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Báječný recept na šťavnaté kousky masa, které se salátem a pikantní zálivkou chutnají kdykoli a kdekoli.

Monika Šrámková, Písek

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 400 g kuřecí prsa
  • 1 lžička mletá sladká paprika
  • 1 stroužek česnek
  • trocha soli
  • špetka pepře
  • 2 lžíce olivový olej
  • 500 g variace oblíbených salátů
  • 2 kslka menší čerstvé mrkvičky
  • 1 svazek
  • Zálivka:
  • 100 ml voda
  • 1-2 lžičky cukr
  • trocha soli a pepře
  • 1 lžíce ocet (vinný, balzamikový)
  • pár kapek čerstvá citronová šťáva
  • 50 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na kostičky, ty smícháme s paprikou, utřeným česnekem, solí a pepřem. Zakapeme olejem a promícháme. Necháme alespoň hodinu odležet.
  2. krok2

    Mezitím připravíme salát. Všechnu zeleninu důkladně opláchneme, necháme okapat a poté odstraníme nepotřebnou nať a staré listy. Saláty pokrájíme. Několik salátových listů necháme v celku na finální dozdobení. Mrkev nastrouháme, jarní cibulku nakrájíme na malá kolečka. Připravenou zeleninu smícháme dohromady.

  3. Na zálivku smícháme vodu, cukr, sůl a pepř. Mícháme, dokud se vše nerozpustí, a poté přidáme také ocet. Nalijeme na salát a zlehka promícháme. Pokapeme citronovou šťávou.

  4. Naložené kuřecí maso vhodíme na předehřátou pánev a dozlatova ze všech stran na oleji orestujeme. Osmažené kuřecí kousky přidáme na salát a můžeme podávat.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Rizoto je rychlé, levné, chutné a hlavně zdravé! Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /20.09.17
Makrela v uzené šunce

Makrela v uzené šunce

Výhodou je, že se vše  peče v jedné míse.

Václav Bruna, Praha

Zdravě a chutně /26.12.14
Domácí sýr

Domácí sýr

Je úžasné vyrobit si vlastní kus sýra.
Jan Kreuter, Holice
Zdravě a chutně /02.09.08
Brokolicový krém s topinkami

Brokolicový krém s topinkami

Brokolice je velmi zdravá a polévka z ní moc dobrá.

Renata Uhlíková, Velké Meziříčí

...
Zdravě a chutně /22.10.13
Raioli plné zdraví

Raioli plné zdraví

Taštičky se dají plnit čímkoli, ale není nad zeleninu.

Marie Čáslavská, ...

Zdravě a chutně /21.04.17
Žampionová omáčka s mozzarellou

Žampionová omáčka s mozzarellou

Hustá omáčka, ve které není ani kapka smetany.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /12.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu