Ingredience
- 1/4 celer
- vegeta
- pepř
- 200 ml smetana
- 1 mrkev
- 2 polévkové lžíce máslo
- 2 polévkové lžíce mouka hladká
- 100 ml víno bílé
- 1 petržel
- 100 g krabí tyčinky
- 1 hrst hrášek zelený
- 250 g treska filé
- 800 ml vývar rybí
- muškátový květ
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu orestujeme. Pak přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.
-
Polévku promícháme, povaříme, přidáme větší kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a vaříme asi 15 min. Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a tu už jen prohřejeme.
-
Hotovou polévku ochutíme vegetou, pepřem a muškátovým květem.TIPY: Pěkné a efektní tvary zeleniny vytvoříme krájítky.
Polévku můžeme podávat s osmaženou houstičkou.