Reklama
Suflozeleninové zapečené jáhly
Fotogalerie:
 

Suflozeleninové zapečené jáhly

Veronika Podlasová
Veronika Podlasová
Rýmařov

Výborný zeleninový nákyp.

Veronika Podlasová, Rýmařov

Ingredience

  • 1 hrnek jáhly
  • 1-2 balíčky mozzarella
  • 300 g brokolice
  • 300 g květák
  • 1 větší mrkev
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 4 vejce
  • 100 ml mléko
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • pepř a sůl
  • 30 g zázvor
  • půl čajové lžičky skořice
  • půl čajové lžičky kurkuma

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, aby nebyly hořké. Vaříme zhruba 15 až 20 minut za občasného zamíchání v dvojnásobném objemu osolené vody s kapkou olivového oleje.
  2. krok2  Cibuli nakrájíme najemno, a společně s prolisovaným česnekem restujeme na olivovém oleji, přidáme zázvor a restujeme zhruba minutu, přidáme kurkumu a skořici. Po chvíli přidáme nakrájenou mrkev a předem uvařenou brokolici s květákem. Půl porce brokolice si necháme na přípravu „suflé“. Chvíli restujeme a poté přidáme uvařené jáhly. 
  3. krok3 Pánev odstavíme a připravíme si „suflé“. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky společně s muškátovým oříškem, mlékem a polovinou porce uvařeného květáku rozmixujeme. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme do připravené směsi ze žloutků a brokolice.
  4. krok4 Polovinu jáhel se zeleninou dáme do zapékací mísy a na ně položíme na plátky nakrájenou mozzarellu. Na mozzarellu potom dáme polovinu „suflé“ . Opakujeme.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut dozlatova. Podáváme se zeleninou, můžeme přidat plátky mozzarelly.

    Tip: místo jáhel lze použít těstoviny a místo brokolice cuketa, ta se však restuje déle na pánvi.  

     

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Před servírováním by se měla vychladit. Andrea Cihelková, Kroměříž
Zdravě a chutně /19.06.17
Hlíva ústřičná na kmíně

Hlíva ústřičná na kmíně

Dočetla jsem se o tom, jak je hlíva ústřičná úžasně zdravá houba. Od té ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Vitaminová bomba, která tě postaví na nohy.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /27.02.14
Rybí karbanátky s koprovým dipem

Rybí karbanátky s koprovým dipem

Chuť kopru a ryby jde spolu překvapivě dobře dohromady.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /16.02.13
Karbanátky z přírodního tofu a ovesných vloček

Karbanátky z přírodního tofu a ovesných vloček

Vločkové karbanátky s tofu.
Alena Páclová, Náchod
Zdravě a chutně /14.05.10
Těstovinový s tuňákem

Těstovinový s tuňákem

Chutná mi, protože je to zdravá, rychlá a jednoduchá večeře.
Jana Motlová, Kralupy...
Zdravě a chutně /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu