Reklama
Studentská vločková polévka
Fotogalerie:

Studentská vločková polévka

Radka Devátá

Dolní Chřibská
Na koleji ji vařím často, před zkouškami dodá potřebnou energii.
Radka Devátá, Dolní Chřibská

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 1 mrkev
  • 5 lžic vločky ovesné
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 3/4 l voda

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle opražíme vločky a mrkev‚ poté zalijeme 3/4 l vody. Po deseti minutách přidáme zeleninový bujon a vaříme dalších asi 10 minut.
    Hotovou polévku můžeme dozdobit petrželkou‚ libečkem apod.
     
    TIP: Do polévky můžeme při­dat pokrájenou bram­boru, ale i další ko­ře­novou ze­leninu.
    Posypeme ji by­lin­kami.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňový hummus

Dýňový hummus

Martina Bednaříková, Slušovice
Zdravě a chutně /23.09.19
Masová směs bez masa

Masová směs bez masa

Dospělým strávníkům přidej chilli koření.
Aneta Sládková,
Třemošnice
Zdravě a chutně /29.12.10
Mrkvová omáčka s tofu

Mrkvová omáčka s tofu

Je dobrá s knedlíkem nebo kaší.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /17.05.15
Mangold s kuřecím masem

Mangold s kuřecím masem

Mangold je vzhledem i chutí podobný špenátu, můžeš je v receptu zaměnit.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /15.09.16
Těstovinový salát s bylinkami

Těstovinový salát s bylinkami

Místo šunky můžeš dát vařené kuřecí maso.

Vlaďka Komárková, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /17.05.14
Kuře „Orient“

Kuře „Orient“

Je rychlé a vynikající. Stačí čas na marinádu.

Tatiana Zambojová, Chomutov

Zdravě a chutně /25.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu