Reklama
Štrúdl pro diabetiky
Fotogalerie:

Štrúdl pro diabetiky

Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept.
Inge Dotzauerová, Cheb

Ingredience

  • 300 g mouka polohrubá
  • 30 g droždí
  • 2 vejce
  • 2 lžíce ocet
  • 1 lžička cukr pískový
  • trocha mléko
  • špetka sůl
  • 300 g mouka polohrubá
  • 200 g hera
  • 500 g jablka
  • dle chuti sladidlo
  • dle chuti skořice
  • na potření vejce

Doba přípravy

40 minut

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V teplém mléce s cukrem a špetkou soli necháme vykynout kvásek. Smícháme se zbytkem surovin a vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň 30 minut kynout.
  2. Z polohrubé mouky a hery vyrobíme druhé těsto – mělo by mít konzistenci drobenky. Poté, co první těsto vykyne, obě těsta spojíme a rozdělíme na tři díly.
  3. Z jednotlivých dílů vyválíme na pomoučeném vále placky. Ty potom posypeme nastrouhanými jablky, umělým sladidlem a skořicí, stočíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut při 170 °C.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkový bramborový guláš

Bezlepkový bramborový guláš

Tento recept na skvělý guláš mám od své maminky, jen jsem ho upravila pro bezlepkovou ...
Zdravě a chutně /27.07.13
Bylinková polévka s vločkami

Bylinková polévka s vločkami

Opražené ovesné vločky oživené chutí bylinek – tato polévka je nejen velmi chutná, ...
Zdravě a chutně /12.04.10
Dušená ředkev s petrželovou rýží

Dušená ředkev s petrželovou rýží

Vegetariány tímto jídlem moc potěšíte. A myslím, že nejen je.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /03.02.11
„Rybí“ salát z králíka

„Rybí“ salát z králíka

Pochutnáš si na něm a ani nepoznáš‚ že je připravený z králíka.
Marie ...
Zdravě a chutně /14.09.10
Pohankovo-zeleninová čočka

Pohankovo-zeleninová čočka

Pohanka i čočka jsou zdrojem kvalitních živin. V kombinaci se zeleninou chutnají ...

Zdravě a chutně /21.10.12
Zeleninová směs s klíčky

Zeleninová směs s klíčky

Je velmi vhodná pro jarní očistu těla.

Klára Koutecká, Bruntál

Zdravě a chutně /04.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu