Jednoduché a vydatné jídlo s vůní léta.
Tereza Vachová, Praha
Ingredience
- 200 g velké bílé fazole
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce rajský protlak
- 3 velká rajčata
- sůl
- pepř
- oregáno
- saturejka
- cukr
- citronová šťáva
- zeleninový vývar nebo voda
- olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole předem namočíme a poté uvaříme doměkka v dostatečném množství neosolené vody.
-
Cibulku nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájený česnek s protlakem a společně chvíli osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, cukr, citrónovou šťávu, oregano, saturejku, pepř, sůl - vše podle chuti - přilijeme trochu vývaru a dusíme, až jsou rajčata měkká a tvoří hustší omáčku.
-
Do hotové omáčky přidáme měkké fazole, prolisujeme zbývající stroužek česneku a společně prohřejeme. Podáváme s tmavým pečivem nebo jako přílohu k masu.