Reklama
Středomořské fazole
Fotogalerie:

Středomořské fazole

Terezie Vachová
Terezie Vachová
Praha 6 - Břevnov

Jednoduché a vydatné jídlo s vůní léta.

Tereza Vachová, Praha

Ingredience

  • 200 g velké bílé fazole
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 3 lžíce rajský protlak
  • 3 velká rajčata
  • sůl
  • pepř
  • oregáno
  • saturejka
  • cukr
  • citronová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole předem namočíme a poté uvaříme doměkka v dostatečném množství neosolené vody.
  2. Cibulku nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájený česnek s protlakem a společně chvíli osmažíme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, cukr, citrónovou šťávu, oregano, saturejku, pepř, sůl - vše podle chuti - přilijeme trochu vývaru a dusíme, až jsou rajčata měkká a tvoří hustší omáčku.
  3. Do hotové omáčky přidáme měkké fazole, prolisujeme zbývající stroužek česneku a společně prohřejeme. Podáváme s tmavým pečivem nebo jako přílohu k masu.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fitness rýže

Fitness rýže

Lehká večeře prospěje tvému zdraví. Alena Poláková, Benátky nad Jizerou
Zdravě a chutně /12.03.10
Zadělávané sójové kostky

Zadělávané sójové kostky

Po masových dnech přijde vhod sója.

Petra Slováčková, Dolní Jasenka

Zdravě a chutně /29.01.14
Bábovičky se špenátem

Bábovičky se špenátem

Pečou se při 200 °C asi 45 minut.

Romana Zachová, Litoměřice

Zdravě a chutně /25.09.16
Svěží okurkové carpaccio

Svěží okurkové carpaccio

Milada Vavrošová, Ostrava

Zdravě a chutně /10.06.19
Francouzský salát s pórkem

Francouzský salát s pórkem

Podáváme jej dobře vychlazený. 

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /27.02.16
Mrkvový  krém

Mrkvový krém

Jestli ti nevoní kopr, nahraď ho petrželkou nebo celerovou natí.

Magdalena Králová, ...

Zdravě a chutně /19.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu