Reklama
Štika na slanině se zázvorem
Fotogalerie:

Štika na slanině se zázvorem

Otto Plášek

Brno

Je šťavnatá a skvěle chutná i voní.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 5 filetů štika
  • sůl podle chuti
  • 1-2 cm zázvor
  • trocha olivového oleje
  • kmín podle potřeby
  • trocha mleté papriky
  • 8 plátků slanina
  • 50 g máslo
  • 1 hlavička česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filety ze štiky omyjeme‚ osušíme a osolíme. V žulovém hmoždíři rozmačkáme se lžičkou olivového oleje oloupaný a nadrobno nakrájený kořen zázvoru. Vytvořenou směsí potřeme filety štiky, ale jen tam, kde není kůže.

  2. Porce bohatě posypeme kmínem‚ poprášíme lehce mletou paprikou. Na pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny, které poté vyndáme. Do výpeku přidáme máslo a filety štiky položíme kůží dolů. Na mírném plameni opékáme. Následně porce štiky otáčíme tak, aby se maso opeklo ze všech stran.

  3. Během opékání přidáme na pánev rozříznutou paličku česneku pro ovonění pokrmu. Po opečení necháme maso ve výpeku na pánvi asi 5 minut odstát – poměrně jinak suchá ryba natáhne lehce část výpeku do svého masa.Podáváme s čerstvě fritovanými chipsy z brambor.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (18.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dietní rýžový pudink s malinami

Dietní rýžový pudink s malinami

Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /03.06.18
Vanilková šarlota s ananasem

Vanilková šarlota s ananasem

Hodí se zejména pro slavnostnější chvíle.

Monika Sýkorová, Neratovice

Zdravě a chutně /29.06.16
Zapečená treska se špenátem

Zapečená treska se špenátem

Ryby se snažím zařazovat do jídelníčku co nejčastěji.

Petra Šiklová, Trutnov

Zdravě a chutně /04.05.14
Zapečené brambory s ředkvičkou

Zapečené brambory s ředkvičkou

Mnohdy i při vaření platí, že v jednoduchosti je krása – i ta chuťová.
...
Zdravě a chutně /02.07.09
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Lehká a chutná večeře plná cenných vitaminů. Patří k mým oblíbeným.
...
Zdravě a chutně /14.11.08
Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Nejsem rybář, ale rybí maso mám velmi rád. Je chutné, lehce stravitelné a navíc jídla ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu