Reklama
Špízy z dýně a tofu
Fotogalerie:

Špízy z dýně a tofu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa?

Veronika Gazurková, Český Těšín

Ingredience

  • 600 g dýně
  • 500 g tofu
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce arašídový olej
  • šťáva z prolisovaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce opražená sezamová semena
  • trocha soli
  • 85 ml japonská sójová omáčka
  • 1 červená chilli paprička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a povaříme v páře. Tofu a papriku nakrájíme na kostky. Smícháme a zakapeme arašídovým olejem smíchaným se šťávou ze zázvoru. 

  2. Uděláme špízy a opékáme je 4–5 minut, otáčíme.Po-sypeme sezamem a osolíme. Podáváme se sójovou omáčkou a nakrájenou chilli papričkou.   

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilek plněný zeleninou

Lilek plněný zeleninou

Kombinace česneku, sýra, bylinek a zeleniny tě nikdy nezklame. Markéta Vítková, ...
Zdravě a chutně /08.12.10
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina ...

Zdravě a chutně /25.06.13
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Ředkvičkovo-šunková pomazánka

Ředkvičkovo-šunková pomazánka

Rychlá a bez zbytečných kalorií.

Helena Macková, Vsetín

Zdravě a chutně /13.11.12
Salát z grilovaných paprik

Salát z grilovaných paprik

Skvělá příloha k pečenému masu.

Dalibor Marounek, Roudnice

Zdravě a chutně /07.11.15
Pangasius ztracený v bramborách

Pangasius ztracený v bramborách

Místo filet z pangasia můžeš použít vepřové nebo kuřecí maso.

Marie Šulová, ...

Zdravě a chutně /17.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu