Reklama
Špenátový salát se žampiony
Fotogalerie:

Špenátový salát se žampiony

Petra Papežová

Teplice
Zdánlivě nesourodé chutě dávají skvělý výsledek.
Petra Papežová, Teplice

Ingredience

  • 100 g čerstvý špenát
  • 100 g žampiony
  • 1 stroužek česnek
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 lžíce voda
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g kukuřice sterilovaná
  • 125 g mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špenát opláchneme, vykrájíme středové stonky listů a dále nakrájíme na nudličky, které asi na 1 minutu spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. 
      
  2. krok2
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a žampiony pokrájené na plátky, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a mírně dusíme 15 minut. 
  3. V míse smícháme špenát, kukuřici, opečené žampiony a na plátky nakrájenou mozzarellu. Dle potřeby můžeme ještě dochutit solí či pepřem. Podáváme např. s opečeným toastem.

Pošli recept! - Speciál - Saláty (19.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zdravý páj

Zdravý páj

I když nejsem vegetarián, nemusím mít každý den k jídlu maso. Jiřina Vurbsová,...
Zdravě a chutně /27.09.17
Avokádový salát

Avokádový salát

Lehký a chutný avokádový salát.

Bára Handlířová, Brno

Zdravě a chutně /02.08.13
Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské kuchyni se meze nekladou.

Vanda Doležalová, Pilníkov

Zdravě a chutně /10.10.14
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tento recept mám od známých z Německa.
Adéla Roudnická, Jablonné
Zdravě a chutně /19.12.09
Osvěžující salát

Osvěžující salát

Výborná letní večeře, podávej s chlebem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /11.08.17
Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Orestovaný králík s kuskusem a pórkem

Vypadá to úplně jako rizoto, ale je to lepší!
Martina Najdrová, Lomnice n. Lužnicí
...
Zdravě a chutně /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu