Reklama
Špenátový salát s okurkou
Fotogalerie:

Špenátový salát s okurkou

Blanka Jirásková

Tachov
Blíží se jaro, správný čas pro dietu, která nás zbaví nadbytečných kil získaných přes zimu. Připrav si se mnou výborný lehký salát.
Blanka Jirásková, Tachov

Ingredience

  • 400 g čerstvých list špenát
  • 300 g okurka
  • 300 g mrkev
  • 1 lžíce hořčice dijonská
  • 1 lžíce hořčice hrubozrná
  • 2 lžíce ocet balsamikový
  • 1 lžička cukr moučkový
  • 150 ml olej rostlinný
  • špetka sůl
  • 1 střední bageta
  • 1 lžíce olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme si dresink. Do do mísy dáme obě hořčice, přilijeme balzamikový ocet. Směs prošleháme a přidáme moučkový cukr a sůl. Za stálého míchání metlou pomalu přiléváme rostlinný olej. Případně ještě dochutíme cukrem a solí.
  2. krok2 Okurku omyjeme a mrkev oškrábeme. Pomocí škrabky okurku i mrkev nakrájíme na dlouhé plátky. Při tvorbě plátků je nutné škrabku tlačit na zeleninu, aby vznikly stejně široké vrstvy.
  3. krok3 Bagetu nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Plátky bagety pokapeme jemně olivovým olejem a pečeme při 180 °C asi 4 minuty, dokud nezískají hezkou zlatavou barvu.
  4. Důkladně opláchnuté špenátové listy smícháme se zeleninovými plátky a dresinkem. Nahoru na salát ještě naaranžujeme upečené bagetové krutony.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s brokolicí

Těstoviny s brokolicí

Toto jednoduché a levné jídlo mě naučil můj táta. Dominika Brosová, Prostějov
Zdravě a chutně /13.08.08
Jemný zapékaný chřest

Jemný zapékaný chřest

Připravuji jej jako slavnostní předkrm.

Miroslava Sládková, Mariánské Lázně

Zdravě a chutně /02.04.17
Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Lahodná a zdravá kombinace.
Zdravě a chutně /02.05.17
Trojúhelníčky s vločkami

Trojúhelníčky s vločkami

Vyzkoušej tuhle pochoutku, obsahuje jen samé zdravé věci.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /13.09.16
Hlíva s pečeným bramborem

Hlíva s pečeným bramborem

U nás doma patří hlíva k nejoblíbenějším jídlům.
Lenka Zelinková, Roztoky ...
Zdravě a chutně /24.05.11
Bezlepková bílková roláda

Bezlepková bílková roláda

Jednoduchá a zdravá svačinka k odpolední kávičce.
Hana Slatinská, Třebíč
Zdravě a chutně /23.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu