Ingredience
- 400 g čerstvých list špenát
- 300 g okurka
- 300 g mrkev
- 1 lžíce hořčice dijonská
- 1 lžíce hořčice hrubozrná
- 2 lžíce ocet balsamikový
- 1 lžička cukr moučkový
- 150 ml olej rostlinný
- špetka sůl
- 1 střední bageta
- 1 lžíce olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si dresink. Do do mísy dáme obě hořčice, přilijeme balzamikový ocet. Směs prošleháme a přidáme moučkový cukr a sůl. Za stálého míchání metlou pomalu přiléváme rostlinný olej. Případně ještě dochutíme cukrem a solí.
-
Okurku omyjeme a mrkev oškrábeme. Pomocí škrabky okurku i mrkev nakrájíme na dlouhé plátky. Při tvorbě plátků je nutné škrabku tlačit na zeleninu, aby vznikly stejně široké vrstvy.
-
Bagetu nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Plátky bagety pokapeme jemně olivovým olejem a pečeme při 180 °C asi 4 minuty, dokud nezískají hezkou zlatavou barvu.
-
Důkladně opláchnuté špenátové listy smícháme se zeleninovými plátky a dresinkem. Nahoru na salát ještě naaranžujeme upečené bagetové krutony.