Reklama
Špenátové špecle
Fotogalerie:

Špenátové špecle

Květa Lukšíková

Boršov n. Vltavou
V tomto případě platí, že zelená je dobrá.
Květa Lukšíková, Boršov n. Vltavou

Ingredience

  • Těsto
  • 5 lžic mouka hrubá
  • 5 lžic krupička dětská
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2–3 stroužky česnek
  • 100 ml mléko
  • Omáčka
  • 3 cibule
  • slanina anglická máslo
  • salám 200 g
  • šlehačka 200 g
  • 1
  • Ostatní
  • trocha olej
  • 200 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z ingrediencí uděláme těsto. To pak propasírujeme přes cedník na halušky do vroucí osolené vody. Do uvařených špeclí přimícháme trošku oleje.
  2. Na másle zpěníme cibulku‚ přidáme nakrájený salám (slaninu, uzené maso) a opečeme. Přilijeme šlehačku a dochutíme solí a pepřem. Tím přelijeme špecle a posypeme sýrem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójové nudličky se zeleninou

Sójové nudličky se zeleninou

Díky škrobu neztratí zelenina barvu. Zuzka Skoumalová, Lipník
Zdravě a chutně /27.08.16
Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Pokud je ho hodně, klidně nahradí hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /29.12.12
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květák takto upravený mi chutná nejlépe.

Mária Kropáčová, Třebíč

Zdravě a chutně /24.05.14
Kuřecí křidýlka s rajčatovými brambory

Kuřecí křidýlka s rajčatovými brambory

Chutný a zdravý oběd.

Jiřina Šoupová, Včelná

Zdravě a chutně /12.06.14
Kapiová pomazánka

Kapiová pomazánka

Je jemnější než kupovaná.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /26.01.16
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Když jsem sám doma, připravím si na svačinu pomazánku.

Jiří Hrubý, 12 let, Srch ...

Zdravě a chutně /22.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu