Reklama
Špenátové rizoto se žampiony
Fotogalerie:

Špenátové rizoto se žampiony

Daniela Komárková

Poděbrady
Nejenže tento pokrm moc pěkně na talíři vypadá, ale především báječně voní a chutná.
Daniela Komárková, Poděbrady

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 40 g máslo
  • 300 g rýže
  • 750 ml vývar slepičí
  • 400 g žampiony
  • na ozdobu sýr strouhaný
  • na ozdobu paprika
  • dle potřeby pepř
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve necháme trochu rozmrazit špenát,  poté ho krátce podusíme. Přidáme pepř a sůl. V hrnci rozpustíme polovinu másla, nadrobno pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání rýži povaříme na mírném stupni. Asi za 20 minut, když je rýže měkká, přidáme připravený špenát a promícháme.
  2. Zatím připravíme na zbylém másle houby. Žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky,  osmahneme. Ochutíme solí a pepřem. Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar. Doplníme žampiony, sýrem a paprikou.
     
    TIP: V sezoně hub můžeme žampiony nahradit směsí letních hřibovitých druhů.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pochoutka z cukety s rýží a masem

Pochoutka z cukety s rýží a masem

Ideální večeře – lehká a plná vitaminů. Můj přítel sice ještě rád přikusuje ...
Zdravě a chutně /20.08.08
Glazovaná karotka s tymiánem

Glazovaná karotka s tymiánem

Ideální a zdravá příloha

Podle receptu Barbory Fučíkové ...

Zdravě a chutně /19.03.20
Italské maccheroni se špenátem

Italské maccheroni se špenátem

Chutnají nám k večeři a jsou zdravé i pro mého malého synka Kryštofa.
Drahomíra ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Květák takto upravený mi chutná nejlépe.

Mária Kropáčová, Třebíč

Zdravě a chutně /24.05.14
Kapr s citronovým máslem

Kapr s citronovým máslem

Na pečeném kapříkovi si pochutnám kdykoli. Příprava je snadná.
Šárka Holíková, ...
Zdravě a chutně /24.05.13
Ryba s rajčaty a brokolicí

Ryba s rajčaty a brokolicí

Při sestavování jídelníčku je pro nás nejpodstatnější, aby naše jídlo bylo zdravé ...
Zdravě a chutně /06.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu