Ingredience
- 1 balení špenát mražený
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 40 g máslo
- 300 g rýže
- 750 ml vývar slepičí
- 400 g žampiony
- na ozdobu sýr strouhaný
- na ozdobu paprika
- dle potřeby pepř
- dle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve necháme trochu rozmrazit špenát, poté ho krátce podusíme. Přidáme pepř a sůl. V hrnci rozpustíme polovinu másla, nadrobno pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání rýži povaříme na mírném stupni. Asi za 20 minut, když je rýže měkká, přidáme připravený špenát a promícháme.
-
Zatím připravíme na zbylém másle houby. Žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky, osmahneme. Ochutíme solí a pepřem. Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar. Doplníme žampiony, sýrem a paprikou.TIP: V sezoně hub můžeme žampiony nahradit směsí letních hřibovitých druhů.