Zdravá alternativa k našim obvykle sladkým.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- 120 g polenta
- 360 ml voda
- trocha soli
- několik lžic rozmraženého listového špenátu
- 1 lžíce olivový olej
- 100 g ricotta
- 2 stroužky česnek
- 100 g balkánský sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polentu uvaříme v osolené vodě na hustou kaši. Ke konci k ní přimícháme také několik lžic špenátu a olej. Necháme pořádně vychladnout. Ricottu smícháme s utřeným česnekem a rozmačkaným balkánským sýrem.
-
Z polenty uděláme navlhčenýma rukama kuličky o průměru 5 cm, rozmáčkneme je a do středu každé z nich dáme vrchovatou lžičku náplně. Knedlík opatrně zabalíme.
-
Hotové knedlíky dáme ještě na chvíli ohřát do trouby nebo mikrovlnky, balkánský sýr se přitom trochu nataví, a zvýrazní se tak jeho zajímavé aroma.
Tip redakce
Pokud použiješ sekaný špenát, vznikne knedlík s hezkou mozaikou. Špenátový protlak zase celé knedlíky zbarví dozelena. Protlak musíš dávkovat opatrně, aby příliš polentu nerozředil a těsto bylo dobře tvárné.