Reklama
Špenátové lasagne
Fotogalerie:

Špenátové lasagne

Olga Řezníčková

Praha
Italská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším. Lasagne zvládne opravdu každý.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 16 plátků lasagne
  • 1 špenát mražený
  • 3 stroužky česnek
  • špetka muškátový oříšek
  • 500 g sýr ricotta
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 50 g parmezán
  • trocha mléko
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 1 plechovka protlak rajčatový
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • špetka tymián
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • 1 větvička tymián

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špenát necháme rozmrazit a potom ho za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Přidáme prolisovaný česnek, špetku soli a necháme podusit zhruba 5 minut. Ke konci ještě přimícháme strouhaný muškátový oříšek. Do vychladlého špenátu přimícháme sýr ricotta, zakysanou smetanu a část strouhaného parmazánu. Všechno pořádně promícháme, dle potřeby můžeme zředit mlékem.
  2. krok2
    Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme raj­čatový protlak a krá­jená rajčata. Dochu­tíme kořením a při­sypeme strouhaný parmazán. Na dno vymazaného pekáčku rozložíme plátky lasagní (takové, které se nepředvařují), potřeme je vrstvou špenátové směsi a opět navrstvíme těstoviny. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechnu špenátovou směs a těstoviny.
  3. Zakončíme vrstvou lasagní, na které důkladně rozetřeme rajčatovou směs. Špenátové lasagne pečeme ve  vyhřáté troubě při 200 °C asi  45 minut. Každou porci před podáváním ještě ozdobíme malou větvičkou čerstvého tymiánu.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanková polévka

Pohanková polévka

Obsahuje rutin, který je dobrý na cévy. Andrea Jílková, Polička
Zdravě a chutně /15.04.16
Labužnická zapečená ryba

Labužnická zapečená ryba

Uzený sýr rybu dobře doplňuje.

Petr Nejedlý, Lovosice

Zdravě a chutně /25.12.14
Krůtí steak s mrkví

Krůtí steak s mrkví

Výborná lehká a jemná večeře.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /21.01.13
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Ježek

Ježek

Zaujme a pobaví nejen malé děti.


Simona Lundáčková, Moravská Třebová

Zdravě a chutně /02.06.16
Pražma s celerovým pyré

Pražma s celerovým pyré

Pražma se dá sehnat ve větších supermarketech nebo v prodejnách ...

Zdravě a chutně /15.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu