Reklama
Špenátové lasagne
Fotogalerie:

Špenátové lasagne

Olga Řezníčková

Praha
Italská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším. Lasagne zvládne opravdu každý.
Olga Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 16 plátků lasagne
  • 1 špenát mražený
  • 3 stroužky česnek
  • špetka muškátový oříšek
  • 500 g sýr ricotta
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 50 g parmezán
  • trocha mléko
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 1 plechovka protlak rajčatový
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • špetka tymián
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • 1 větvička tymián

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špenát necháme rozmrazit a potom ho za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Přidáme prolisovaný česnek, špetku soli a necháme podusit zhruba 5 minut. Ke konci ještě přimícháme strouhaný muškátový oříšek. Do vychladlého špenátu přimícháme sýr ricotta, zakysanou smetanu a část strouhaného parmazánu. Všechno pořádně promícháme, dle potřeby můžeme zředit mlékem.
  2. krok2
    Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme raj­čatový protlak a krá­jená rajčata. Dochu­tíme kořením a při­sypeme strouhaný parmazán. Na dno vymazaného pekáčku rozložíme plátky lasagní (takové, které se nepředvařují), potřeme je vrstvou špenátové směsi a opět navrstvíme těstoviny. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechnu špenátovou směs a těstoviny.
  3. Zakončíme vrstvou lasagní, na které důkladně rozetřeme rajčatovou směs. Špenátové lasagne pečeme ve  vyhřáté troubě při 200 °C asi  45 minut. Každou porci před podáváním ještě ozdobíme malou větvičkou čerstvého tymiánu.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zdravý cuketový nákyp

Zdravý cuketový nákyp

Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /01.08.18
Polenta se sušenými rajčaty

Polenta se sušenými rajčaty

Připravit polentu není nic složitého.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.01.15
Pikantní kuskus

Pikantní kuskus

Zasytí a příprava zabere minimum času.

Lucie Pilařová, Chomutov

Zdravě a chutně /02.05.15
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice
Zdravě a chutně /19.08.09
Brokolice se sýrovou omáčkou

Brokolice se sýrovou omáčkou

Zdravý oběd‚ po kterém se jen zapráší.
Pavlína Kopřivová, Chodov
Zdravě a chutně /14.09.10
Kuřecí masíčko na zelenině

Kuřecí masíčko na zelenině

Tip na skvělý jednoduchý oběd.

Michaela Strnadová, Obříství

Zdravě a chutně /01.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu